27. syyskuuta 2019

Hummingbird mysteerihuivi

Mysteerineulonta on ihanaa! Varsinkin, jos suunnittelijana on oma luottosuunnittelija Anna Johanna! Viime syksynä Johanna järjesti ensimmäisen mysteerineulontansa, johon tietysti otin osaa. Silloinkin neulottiin huivia ja se oli ihan mahtavaa. Kun sitten kuulin, että tänäkin syksynä neulottiin huivi, olin tietenkin heti mukana. Neulontainto oli ennen tätä yhteisneulontaa ollut hieman matalalla, mutta huivi sai minut taas neulomaan jokaisena mahdollisena hetkenä. Olenkin aika ylpeä, että huivini valmistui aikataulussa, vaikka välissä oli uuden työn aloitus ja muutto. 

Huivi siis neulottiin niin, ettei etukäteen tiennyt, millainen siitä tulisi. Lankoja käskettiin ostaa kolme toisistaan erottuvaa sadan gramman vyyhtiä. Vahvuutena oli fingering. Ohjeesta julkaistiin aina pieni pätkä kerrallaan ja neulomisaikaa pätkillä oli päivästä useampaan. Neulominen oli hirmu hauskaaa, sillä vasta ihan lopussa osasi arvata, minkälainen lopputulos tulee olemaan. Lopullinen huivi on ihana. Lämmin, juuri sopivan kokoinen, sekä kaunis. En tarkoituksella pingottanut huiviani, sillä mielestäni se ei sitä tarvinnut, enkä halunnut siitä yhtään isompaa. Nyt se asettuu kaulalle täydellisesti. 

Huivissani käytin Handun värjäämää merinosinkkua (keltainen), itsevärjäämääni merinosinkkua (musta) sekä itsevärjäämääni ja kehräämääni merinosinkkua (vihreä). Sinkku on ihan täydellinen huivilanka. Niin pehmeä ja kaunis, sekä ihana neuloa. En ole juuri neulonut itsekehräämästäni langasta, sillä kehruuharrastukseni on aika alkuvaiheessa. Se oli kuitenkin siistiä! Kehrääminen on ihanaa, ja on jotenkin upeaa, miten voi siirtyä valmistusprosessissa taas yhden askeleen taaemmas, kun voi ensin värjätä villan, kehrätä sen ja vielä neuloa itse tuotteen. 

Ohje oli helppo neuloa, mutta lopputulos on silti näyttävä. Suurkiitos Johannalle tästä ihanasti alkusyksyn piristyksestä. <3 Mitähän kivaa sitä sitten neuloisi? Onneksi minulla on puikoilla myöskin Johannan suunnittelema Hilla-paita, joten ei tässä ihan tyhjän päälle jää. Pitäisi varmaan tehdä oma tägi blogiin Anna Johannan ohjeille, niitä on nimittäin kertynyt aikamoinen kasa... 

Kuvista kiitos Inkalle!


Malli: Hummingbird
Puikot: 3,5 mm
Langat: Handu, itsevärjäämä, itsekehräämä






23. syyskuuta 2019

Neulekekkerit

//Kirja saatu kustantajalta.

Olipa hauska kuulla, että tuttu bloggaajakollega on kirjoittamassa neulekirjaa. Vielä hauskempaa oli toki saada itse kirja käsiinsä!

Kirja on mielestäni mainio perusteos jopa ihan aloittelevalle neulojalle. Ohjeet ovat simppeleitä ja mikä parasta, kaikki neulotaan saumattomasti! Tiedän, että moni aloitteleva neuloja törmää ensin paloista neulottaviin paitoihin ja muihin, vaikka saumattomien neuleiden neulominen on mielestäni paljon helpompaa. Tästä kirjasta löytyy juuri sellaisia käytännöllisiä villavaatteita ja -asusteita, joita tarvitaan jokaisessa lapsiperheessä. Oma lempparini on ehdottomasti useammat erilaiset villahousut, niihin kun on mielestäni ollut hyvin vaikea löytää hyviä ohjeita. 

Kirja on myös visuaalisesti hirmu kaunis. Veera on kuvannut kuvat itse ja pidän erityisesti siitä, että kirjassa on myös ns. tunnelmakuvia. Tunnelma on ihana. Visuaalista ilmettä täydentää kaunis mattapintainen paksuhko paperi, josta tällainen paperifani on innoissaan. 


Kirjan koot tosiaan ovat 1-12 vuotiaille.




Tykkäsin kovasti tämän kirjan tekniikkaosastosta! Selkeät ohjeet, joista on varmasti monelle iloa, kun törmää kirjan ohjeissa johonkin itselle uuteen tekniikkaan. Pidän siitä, että tekniikkaohjeet löytyvät ihan kirjasta, sen sijaan, että pitäisi lähteä googlailemaan niitä erikseen.


Tämä simppeli kirjoneulepipo oli yksi lemppariohjeistani!


Olen monesti etsiskellyt peruspaidan ohjetta, johon voisi itse soveltaa kirjoneuletta tai muuta. Tässä kirjassa se nyt on.


Neulehupparin ohje on myös ollut hieman vaikeasti löydettävissä. Veeran kirjasta löytyy sellainenkin! Hauska yksinkertainen malli, jossa on raidat ilmettä piristämässä.


Laiska bloggaaja ei nyt jaksa kääntää kuvaa, jonka bloggeri itsepintaisesti päätti jättää näin päin. 

Mielestäni tämä Veeran kirja on hieman kuin Suomalainen versio suosituista Klompelompe-kirjoista. Ohjeet ovat arkisempia kuin Klompelompen romanttiset ohjeet, mutta se juuri sopii tähän Suomen säähän ja tarpeisiin. Suosittelen kirjaa lämpimästi kaikille lapsille perusvaatteita neuloville. Täältä löytyvät pipot, housut, tumput ja paidat. Kirjan ohjeista on myös meneillään yhteisneulonta, joka loppuu syyskuun lopussa. Itse tuskin ehdin tähän yhteisneulontaan mukaan, vaikka aionkin neuloa pian jotkut kirjan villahousuista.