12. huhtikuuta 2016

Raitaa ja taskut

Ihastelin jo kauan sitten eilen tein - Hannen taskumekkoa. Rakastan taskuja, niin olihan tällainenkin saatava. Aika erilainen tästä minun versiostani kyllä loppujen lopuksi tuli, mutta ihana kuitenkin. Sellainen rento mekko, jonka voi vetäistä päälle aina kun vaatekriisi iskee. 

Olipa muuten mukava ommella Noshin kankaista! Tuntuvat olevan aika laadukkaita. Vielä on ainakin ihan uuden näköinen, saa nähdä miten kestää käytössä. Uskon, että erinomaisesti. Tämä kangas on siis Noshin raitakangasta, jota tilasin jo syksyllä voittamallani lahjakortilla. Helma on kyllä ihan suora vaikka tässä kuvassa vähän levenevältä näyttääkin. 

Kaava mekkoon on itse soveltamani. Yksinkertaisuudessaan tekoprosessi meni niin, että asettelin yhden paitani kankaan päälle ja pidensin helmaa mekkomittaiseksi. Paidassa on tiukka helma, mutta leveä yläosa. Hihat ovat vain suorakulmion muotoiset palat. Kuvista hahmottaa kyllä miten tämä menee. Taskut tein niin, että leikkasin etukappaleen helman vain sopivasta kohdasta poikki ja ompelin taskut kiinni etukappaleeseen, aivan samalla lailla kuin tekisi sivusaumataskut. Taskupussien sivusaumat jäivät auki ja ompelin ne kiinni samalla kuin sivusaumatkin. Hyvin siistit taskut tuli. 


Tämä oli kyllä kivoin ompeluprojekti pitkään aikaan! Sain itselleni hyvän mekon ja mitään isompia mokia ei sattunut. (Mitä nyt leikkasin takakappaleen helman ensin poikki, kun en hoksannut tarkistaa onko siinä nyt se suurempi kaula-aukko vai ei. Muuten kappaleet kun olivat samanlaisia. Onpa nyt sitten samanlainen kaula-aukko edessä ja takana, ei se niin tarkkaa ole.) 

10 kommenttia:

 1. Tosi ihana! Tuollaisen kun osaisi itsekin ommella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on kyllä super super helppo. Kannattaa tsekata oisko omalla paikkakunnalla käsityöneuvontaa, mä ompelin tämän siellä ja siellä oli paikalla henkilö jonka ainut tehtävä on auttaa ompelijoita.

   Poista
 2. Hirmuihana! Miulla on just samasta kankaasta samanlainen työn alla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. :) Laitappa linkki kun olet saanut tehtyä, ois kiva nähdä lopputulos.

   Poista
 3. Ihana mekko kaikkine yksityiskohtineen! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!