24. tammikuuta 2017

Taskupaita

Minulla oli Holst Garnin Noblen jämiä ja Mehukekkerit blogissa oli raglanpaidan ohje, jonka tiheyden tiesin täsmäävän täydellisesti Noblen ja käsialani kanssa hieman ohjetta pienemmillä puikoilla. Rupesin siis neulomaan taaperolleni paitaa. 

En halunnut paitaan raitoja, mutta jotain jujua kuitenkin. Neuloin paitaan taskut, joiden neulomista eräs neuloja juuri selosti meille muille neuletreffeillä. Tällaisia taskuja en ole koskaan ennen neuleeseen neulonut, mutta hyvät niistä tuli! Taskut tehdään yksinkertaisuudessaan siten, että otetaan taskunleveyden verran silmukoita, jätetään muut odottamaan ja neulotaan taskun silmukoilla pitkä kaitale, joka taitetaan kahtia ja sitten jatketaan neulomista kaikilla silmukoilla. Ymmärsiköhän tätä kukaan? Muutama kuvakin minun piti taskujenteosta ottaa, mutta se sitten jäi. Netti taitaa kuitenkin olla ohjeita täynnä, ja toki minultakin saa kysyä lisää jos haluaa vastaavat tehdä. 

Lopputulokseen olen tyytyväinen, paidasta tuli hauska ja tuo Noblen oranssi sävy (redwood) on vain ihan täydellinen! Itselle voisin tehdä paidan samasta väristä milloin vain. 


Malli: Helppo villapaita lapselle - Mehukekkerit
Lanka: Holst Garn Noble
Puikot: 2 ja 2,5 mm
Langanmenekki: n. 70 g


Kuten jo neulomista aloittaessani hieman pelkäsin, oli paita taaperolle liian pieni. Olisi kuitenkin pitänyt ottaa kahdesta arpomastani koosta se isompi. No, paidalle löytyi sopiva käyttäjä, ystäväni lapsi, joka kuulemma innostui paidasta kovasti.  Kuvat otti ystäväni, jonka lapselle paita päätyi. Kiitos niistä! 

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!