30. huhtikuuta 2018

Hiljainen huhtikuu

Onpas blogissa ollut tässä kuussa hiljaista. Olen naputellut gradua valmiiksi, eikä käsitöille juuri ole aikaa. Mutta nyt on gradu valmis, tai ainakin lähes, joten muutakin ehtii tehdä. 

Tätä villatakkia aloitin jo aikoja sitten, mutta jotenkin inspis meinasi hävitä moneen otteeseen. Epäilin koon olevan liian pieni, en uskonut osaavani steekata, lanka ei ollut niin kivaa ja mitähän vielä. Lopulta kuitenkin takki valmistui nopeasti, kunhan vain neuloin sitä jahkailun sijaan. Eihän tällaiseen vauvaneuleeseen kauaa mene. 

Ohje on Klompelompen neuleita koko perheelle-kirjasta, josta kirjoitin täällä. Malli oli helppo ja neuloinkin ihan ohjeen mukaan, paitsi että muokkailin kirjoneulekaavioita siinä neuloessani hieman. Pienimpään kokoon oli mielestäni valittu vähän hassut kuviot, niin neuloin sitten isompien kokojen kuvioita. Pitkät langanjuoksut muokkasin lyhyemmiksi. Mielestäni neuloin jonkun n. puolivuotiaan koon, sillä isompaan kokoon ei lankamääräni olisi riitänyt ohjeen mukaan. Lopputulos on kuitenkin meidän kymmenkuiselle vielä aika sopiva, ellei jopa iso. Tiheyteni lienee ohjetta löysempi.

Tämä paita tosiaan neulottiin pyöröna ja lopulta leikattiin edestä auki. Luulin sen olevan jotenkin vaikeaa, mutta eihän se ollutkaan. Ompelukoneella vain saumat leikkuuvaran päälle molemmin puolin, ja sitten saksilla siitä keskeltä katki. Tarkkuutta tämä kyllä vaatii, itsehän onnistuin leikkaamaan ompelemani sauman poikki. Siitäkin tosin selvittiin. Taidan alkaa tehdä näin useamminkin, vaikkei paidassa kirjoneuletta olisikaan. Nurjan neulominen kun ei kuulu lempijuttuihini.

Lanka on Dropsin baby merinoa. Tämä ei kuulu suosikkilankojeni joukkoon, sillä neule on mielestäni jo valmistuessaan hieman nuhjuisen näköinen. Ihanan pehmeäähän se on. Valmistuneesta paidasta pidän silti. Hassua, miten omalle lapselle sopii ihan erivärit, mitä on itse tottunut käyttämään. Tämän lapsen myötä puikoilleni ovat löytäneet liilat ja muut, joita ei täällä ole aiemmin näkynyt. Malli: Klompelompe kirjasta neuletakki
Lanka: Drops Baby Merino
Puikot: Ohjeen mukaan4 kommenttia:

 1. Kaunis neule! Hassua kun välilä joku tökkii ja kestää valmistua. Ihana ja lämmin neule pienelle. Sama tunne nuhjuisuudesta tuli itselle, kun tein villatakin merinosta itselle. Mutta käytössä ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kuin olisin jo vastannut näihin, mihin lie hävinnyt.

   Eikö! Saattaa olla vaikka kuinka kiva neule, mutta silti joskus tökkii.Tässä tais johtua just tosta ei-niin-ihanasta langasta. Mutta joo, käytössä on kyllä kivan tuntuista!

   Poista
 2. Kaunis villatakki! Steekkaus kyllä kuulostaa pelottavammalta kuin se oikeasti on.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!