20. helmikuuta 2019

Rakkaudesta joustamattomiin kankaisiin


Olen käynyt syksystä asti ompelukurssilla. Syksyllä touhusin kurssilla aina vähän sitä ja tätä, enkä oikein osannut rentoutua, vaikka kurssi-illat olivatkin aina kovin kaivattua omaa aikaa. Ennen joulua rupesin ompelemaan lapsille joululahjaksi kylpytakkeja, ja siitä se kurssirakkaus sitten pikkuhiljaa syttyi. Tajusin nauttivani joustavien kankaiden ompelusta tällä hetkellä paljon paljon enemmän kuin trikoista ja muista joustavista. Onnistumisen kokemukset olivat kannustavia ja opettajan avulla uutta tuli opittua paljon. 

Kurssikaverillani on aina mukana Mekkotehdas-kirja. Olen jo kauan halunnut ommella tytölleni ihania mekkoja ja niitähän tuo Mekkotehdas on pullollaan. Ensimmäiseksi ompelin Orelma-mekon, josta tuli ihana! Malli on hyvin yksinkertainen ja siksi myös helppo ommeltava. Kangas tässä mekossa on ihanasta Kimmistä (linkki) ostettua double gauze puuvillaa. Tämä on superpehmeää ja varmasti mukavaa päällä! Pitää ehkä itsellekin ommella tästä kesämekko... 

Kylläpä onnistuneesta projektista tulee hyvä fiilis, varsinkin kun onnistuu omalla epämukavuusalueellaan eli ompelussa. Täytyy kyllä sanoa, että taitava opettaja on tässä touhussa ollut minulle kullan arvoinen! Ennen minulla oli lähes aina ompelukaverina yksi taitava ystäväni, mutta muualle muutettuamme taitavampi kaveri puuttui. Onneksi sitten löysin tänne kurssille. Kurssi on kansalaisopiston ja tuntimäärään nähden todella halpa. Suosittelen siis lämpimästi, jos paikkakunnaltasi vastaavia löytyy! 


Malli: Orelma, kirjasta Mekkotehdas
Kangas: double gauze (kimmi.fi)
Koko: 86 cm
Meidän ihana pieni, jolle mekko on vielä hieman iso. <3 

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!