27. maaliskuuta 2019

Kirjontajuttuja

//Kirja saatu arvostelua vastaan.

Bongasin jostain blogista kirja-arvostelun kirjontakirjasta ja innostuin. Nyt olisi viimein aika minunkin opetella kirjomaan! Toki jonkun verran olen joskus kirjonut, mutta hyvin vähän, enkä todellakaan ole osannut mitään muita pistoja kuin sen ihan perus-perus ompeleen joka opetetaan jo eskarissa. Tämä kirja vaikutti sopivalta teokselta, jonka parissa voisin aloittaa uuden harrastuksen. 


Kun sain kirjan, oli paikallisessa käsityöliikkeessä sattumalta kirjontalangat ja kehykset alessa, joten hamstrasin niitä sitten tarpeiksi ja rupesin hommiin. 


Kirjassa eniten viehätti lehti- ja kukkakuviot, joista yhden otinkin ensimmäiseksi harjoitustyöksi. Tässä työssä tuli mukavasti kokeiltua lähes kaikki kirjassa esitellyt pistot. Kirjonta oli mielestäni yllättävän helppoa ja jälkikin on kelvollisen näköistä. Luulen, että pienellä harjoittelulla olisi mahdollista tehdä todella kivoja juttuja. 


Kirjasta löytyy mielestäni moderneja, simppeleitä ja kauniita ideoita niin kehyksiin laitettavaksi, käytettäväksi kuin sisustukseen sisällytettäväksi. Kirjan lopusta löytyy selitykset kaikista pistoista. Mielestäni kuvat ja ohjeet olivat helppoja seurata, tosin yhden piston jouduin tarkistamaan youtube-videosta, kun en meinannut saada sitä onnistumaan. Vallan kelpo perusteos, jota voin suositella kaikille kirjonnasta kiinnostuneille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!