14. kesäkuuta 2019

Uusintaottelu

Joskus jokin ohje vaatii useamman neulontaerän, ennen kuin onnistuu. Niin kävi tämän ihanan Treysta-paidan kanssa, jonka neuloin ensimmäisen kerran reilu vuosi sitten. Blogista tämän paidan tarina löytyy täältä. Paita oli kaikinpuolin kaunis, mutta auttamattomasti liian pieni, vaikka käsialani täsmäsikin vaadittuun. Olisi pitänyt ottaa ohjeesta seuraava koko. No, tämä paita päätyi lopulta lämmittämään toista ja minä ostin langat uuteen. 

Tällä uusintakerralla valitsin vaihtelun vuoksi eri värit, enkä käyttänyt neljää väriä, kuten ohjeessa, vaan kolmea. Korvasin neljännen värin pohjavärillä. Neuloin saman koon, kuin aiemminkin (M), mutta otin kokoa suuremmat puikot. Tämä yhdistelmä toimi loistavasti ja paidasta tuli juuri sopivan kokoinen! Tarkoitus oli myös neuloa helmasta reilusti pidempi, mutta lopulta pohjalanka ei riittänyt siihen. Mutta hyvä tuli näinkin! Jätin myös helman kirjoneuleraidan pois ja neuloin sen vain hihoihin. Olen hyvin tyytyväinen muutoksiin ja paitaan kaikin puolin. Luulen, ettei tämä ole viimeinen tällä mallilla neulomani paita... Tai sitten valitsen seuraavaksi jonkun muun Jennifer Steingassin ihanista kirjoneulepaidoista. Suosittelen tutustumaan, jos et ole niihin vielä törmännyt! 

Lanka on tässä paidassa ohjeen mukaisesti Lettlopia, josta pidän kovasti. Paita on lämmin ja pitää hieman tuultakin. Vaikka Lettlopi ei ole mikään pehmein lanka, pystyn kuitenkin pitämään paitaa vaikka paljaalla iholla. 


Vuohia kiinnosti kuvaaja enemmän, kuin kuvattava! Tästä kuvasta voi myös bongata yhden Suomen kesään erottamattomasti kuuluvan tapauksen. 


Malli: Treysta / Jennifer Steingass
 Puikot: 3 ja 3,25 mm 
Lanka: Istex Lettlopi


4 kommenttia:

  1. Ihana! Sopii sulle upeasti tämmöinen dramaattinen tumma versio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Itsekin oon kyllä tosi tyytyväinen, vaikka alkuun näytti, ettei toi kaarroke toimi noin.

      Poista

Kiitos kommentistasi!