8. heinäkuuta 2019

Neulefestarit 2019

Neulefestarit järjestettiin Jyväskylässä jo neljättä kertaa. Joka kerta olen ollut mukana ja joka kerta viikonloppu on ollut huikea. Tämä vuosi oli ensimmäinen, jolloin ehdin olla mukana koko viikonlopun ajan. Hyppäsin perjantaiaamuna bussiin Oulun läheltä ja olin Jyväskylässä jo yhdeltätoista. Olimme varanneet viikonlopuksi ystävän kanssa pihamökin, joka löytyi airbnb:n kautta. Mökki oli ihana: uusi hirsimökki, jossa meidät otti vastaan ihana pionikimppu, pehmeä sänky ja kaikki mukavuudet. Mutta asiaan, eli itse neulefestareihin. 

Tapahtuma on näin neulojan näkökulmasta aivan täydellinen. On lankamyyjää, neuleiltaa, vanhoja ja uusia tuttavuuksia, herkkuja, kursseja, rentoa yhdessäoloa ja totta kai paljon neulomista. Tänä vuonna tunnelma oli meidän mielestämme vielä aiempiakin vuosia parempi. Tosin se voi myös johtua siitä, että tuttuja on vuosi vuodelta enemmän. Joka tapauksessa tämän vuoden neulefestarit olivat parhaat tähän mennessä. Perjantaina menin paikalle yksin ja mietin, mitenköhän jaksan odottaa ystäväni tuloa, seura kun on aina kiva juttu. Loppujen lopuksi en ollut hetkeäkään yksin, vaan vietin aikaa monen eri neulojan kanssa. Ihanaa! 

Mehukekkereiden Veera ja Hupsistarallaan Terhi ovat ainakin pohtineet jo tämän vuoden neuleaiheisia hittejä, joka on yleensä ollut festareilla suht helppo bongata. Olen heidän kanssaan samaa mieltä siitä, että myyntikojujen puolella ei ollut tänä vuonna mitään selkeää hittiä. Se tosin ilahdutti minua kovin, että Suomalaiset värjärit ja lammastilat olivat tänäkin vuonna hyvin edustettuina ja kojuilla riitti jonoa. Omasta mielestäni Pompomin koju oli tänä vuonna houkuttelevin. Neuletrendeiksi Terhi mainitsi lyhythihaiset ja -helmaiset kirjoneulepaidat, ja sitä ei kyllä tosiaan voinut olla hoksaamatta. Kirjoneule oli kaikinpuolin hyvin edustettuna. Toinen toistaan upeampia paitoja käveli vastaan koko ajan. Sellaisessa upeuspaljoudessa ei voi kuin haluta itsellekin Navellin... 

Upein neule festareilla oli kuitenkin kirkkaasti festareiden järjestäjän Titityyn Tiinan upeaakin upeampi Sode. Tämä neule on oikea neuleiden kuningatar. 

Kävin tänä vuonna kurssilla ensimmäistä kertaa. Osallistuin Kirsi Kostamon rukkikehruun jatkokurssille. Oli ihanaa saada vinkkejä ja vahvistusta sille, että tekee monia asioita kehruun suhteen oikein. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin tällä saralla. Paljon on vielä harjoiteltavaa, se on selvä, mutta koko ajan kehräämäni lanka näyttää paremmalta. 

Sitten festareiden kuvapläjäys. Olin (kuten aina) hieman laiska kameran kanssa, mutta onneksi perjantaina oli aikaa myös kuvaamiseen.Kässäkerho Pompomin upeaakin upeampia lankoja. Voisin ostaa nämä kaikki. 


Lisää Pompomia. Värit he toden totta osaavat! 


MYakin kojulla oli hirmu kauniita värejä myös. Lanka oli myös ihanan tuntuista. 


Ihastelin Myakin kojulla sitä, miten upeasti Magnolian pitsikuvio näkyi mallikappaleessa. 


Biches & Buches.


Uusi tulokas lankamarkkinoilla - Aara. Nämä hävisivät pöydästä hurjaa tahtia, tässäkään kuvassa ei ole enää monia värejä jäljellä. Hyvin kaunis väripaletti oli näissä langoissa!Tuore kehrääjä arvostaa kuitujen valikoimaa! Sanskin kojulla oli käsinvärjättyjä lettejä.


Rintalan tilan langat olivat yhtä ihania kuin aina. Nämä superpaksut langat houkuttivat, joskus haluaisin virkata tai kutoa villamaton.


Rönnivilla oli minulle uusi tuttavuus. Nämä villat houkuttivat kovasti, mutta budjetti oli jo kulunut. Joskus vielä! 


Lisää Rönnivillaa.


Ruskan lehti oli minulle myös uusi tuttavuus. Ihania käsinvärjättyjä lankoja juuri lemppariväreissäni! 


Lanitium ex machina on tainnut olla festareilla joka vuosi.


Näitä La Bien Aimeen lankoja ei voi olla ihailematta. Kuva Titityystä.


Tämä Walkin lanka hipoi täydellisyyttä sävyiltään. Titityystä.


Aiemmin mainittu Tiinan Sode.


West wool oli myös uusi tuttavuus. Kivalla väripaletilla varustettuja lankoja. 


Samalla kojulla oli osuva merkki neuleessa. Minun piti tarkistaa, oliko heillä näitä myynnissäkin, mutta se unohtui, harmi kyllä.


Tässä vielä kehruukurssin tuotokset. Vasemmalla on BFL:ää ketjukerrattuna, keskellä suomalaista villaa ketjukerrattuna ja oikealla suomalaista villaa ihan vain kaksisäikeisenä.


Loppuun vielä lankaostokset. Pompomilta Pioni-sukkalankaa sekä Suoma-singleä. Handulta tuo keltainen merinosinkku syksyn Hummingbird mysteerineulontaa varten ja Sanskilta kuituletti. Näiden lisäksi ostin vielä Niemelän tilalta villaa kehrättäväksi, samoin Isokummun lammastilalta. Ruskan lehdeltä ostin kaksi minivyyhtiä. 

Ensi vuonna ehdottomasti uudelleen! Kiitos kaikille ihanille neulojille viikonlopusta.

Lisää kuvia ja fiiliksiä löytyy instagramista nimimerkillä Lankarakkautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!