10. syyskuuta 2015

Täti Vihreä

Lapsena lempikirjojeni joukkoon kuului Elsa Beskowin Täti Ruskea, Täti Vihreä ja Täti Sinipunainen. Nämä huivit sopisivat hyvin täti Vihreälle. Muistaakseni kirjassakin hänellä oli aina jokin huivi harteillaan.

Tätä huivia kuvatessani mukanani ollut vauva nukkui sikeästi ja ehdin keskittyä kuvien ottoon vähän paremmin kuin toisen huivin kohdalla. Keli oli mitä parahin eikä kuvauspaikassakaan ollut vikaa. 

Malli on muistaakseni ravelrysta bongaamani ilmaisohje. Vallan mainio ohje. Tämä oli ensimmäinen huvi jonka neuloin pitsiosiosta aloittaen. Huivin muoto on hieman kapeampi kuin aikaisemmin neulomieni huivien, joten se mielestäni myös kietoutuu kaulalle todella nätisti. Leveämpiä huiveja joutuu usein vähän asettelemaan tarkemmin. Jos sattuu olemaan sellainen, että jaksaa nähdä vaivaa. 
Tämä taisi muuten olla ensimmäinen pitsihuivini, joka ei ole Heidin suunnittelema. Suosittelen, niin Heidin malleja kuin tätäkin. Tein sellaisen muokkauksen, että jätin ohjeessa olevat satakunta nyppyä neulomatta. Ensin ihan vain laiskotti ja sitten tajusin, etten oikein pidä niiden ulkonäöstäkään valmiissa huivissa joten saatoin jättää ne hyvillä mielin pois. 


Malli: Annis Shawl - Susanna IC
Lanka: Holst Garn Coast
Puikot: 5 mm

Ohjeessa kehotettiin luomaan silmukat 6 mm puikoilla, mutta en löytänyt sellaisia ja loin löyhästi 5 mm puikoilla. Eipä se tuntunut haittaavan. 

Nurmilintu on toinen samalla mallilla neulomani, tämän neuloin titityyn kesäKALiin. Lähdin ulos pienen kuvausassistenttini kanssa, ja näiden kuvien kohdalla hän ei ollut vielä ehtinyt nukahtaa. Kuvat ovat kenties sen mukaisia. Toinen apulainen, kamala tuuli, ei myöskään ollut suureksi avuksi. Ensi kerralla voisi lähteä kuvausreissulle yksin tai miehen kanssa. Vaikka toisaalta meillä oli hirmu mukavaa ulkona, mitä siitä vaikka kuvat eivät niin hyviä olisikaan. 


Tuo puun pinta on niin kaunis, että tämä kuva piti lisätä vaikka siinä ei juuri mitään näykään.

Lanka: Berroco Ultra Alpaca Light (muistaakseni...)
Puikot: 4 mm
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!