29. maaliskuuta 2016

Ohje hakusessa...

Tulipas taas harjoiteltua epävarmuuden sietämistä. Harvoin neulon ilman ohjetta, kun silloin vain soudan ja huopaan, enkä osaa tehdä päätöksiä minkään suhteen. Mietin viime tippaan asti, että kaventaisiko tässä vai vaihtaisiko väriä vai pitäiskö tehdä jotain muuta? Näitä housuja aloittaessani minulla oli kyllä ohje, mutta sen noudattamisen lopetin aika nopeasti. Vaikka käyttämäni lanka ja puikkokoko oli sama, ei ohje täsmännyt minun käsialallani sitten millään. Neuloin sitten fiiliksen mukaan ja tietenkin jahkailin koko ajan, että mitä tästä tulee vai tuleeko mitään.

Ensin piti tulla housut, sitten tulikin haalari. Vai miksi näitä pitäisi kutsua? Ihan hauskat pöksyt joka tapauksessa, saa nähdä ovatko nämä käyttökelpoiset. Tähtäsin noin kokoon 62, mutta vähän isommat tuli. Nämä menivät vauvalahjaksi yhdelle pikkuiselle pojalle, jota kävimme tänään katsomassa ensimmäistä kertaa.

Oikeasti housujen neulominen vauvalle ilman ohjetta on aika helppoa, jos vain tekee tarpeeksi isot. Kyllä ne sitten jossain vaiheessa mahtuu. Taidan tehdä tällaiset omallekin vauvalle jossain vaiheessa, joka tosin on jo melkein taapero, kun oppi kävelemäänkin tuossa viikko sitten, kypsässä 10 kk iässä. Omalle olisi siitä helppo tehdä, että voi väleissä vähän sovittaa.


Malli: Oma! Tää on harvinaista. 
Lanka: Drops Baby Alpaca Silk
Puikot. 3.5 mm muistaakseni 
Loin 30 silmukkaa ja neuloin niillä lahkeen joustimen, sitten lisäsin 30 silmukkaa ja jatkoin sileällä neuleella lahkeen loppuun. Silmukoita kaventelin tuolla vartalo-osiossa vähän miten sattui. Haara-vyötärö mitta on n. 25 senttiä. 

Henkselit näihin haalareihin virkkasin, jotta eivät venyisi niin kovin. Virkkasin 6 ketjusilmukkaa, ja sitten kiinteitä silmukoita aina viisi riville, ja hyppäys seuraavalle riville yhden ketjusilmukan avulla. Napinlävet tein niin että rivillä oli kaksi kiinteää silmukkaa, yksi ketjusilmukka ja taas kaksi kiinteää. Seuraavalle riville tein vain kolme kiinteää silmukkaa. Ainakin suurin piirtein näin. Henkselit piti tehdä tuosta samasta valkoisesta, mutta se loppui joten ne on virkattu Dropsin Baby Merinosta. Jotta haalareissa olisi jotain muutakin harmaata virkkasin ketjusilmukkaketjun jonka ompelin kiinni haalareihin sydämen muotoon. Mielestäni ihan hauska koriste. 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!