14. lokakuuta 2016

Klompelompesta valmista

Pitkästä aikaa jotain valmistuu! Olen kyllä neulonut, mutta niin montaa työtä yhtä aikaa, ettei valmista meinaa tulla mistään. Nyt onkin sitten melkein kaikki neuleet ihan loppusuoralla yhtä aikaa. 

Lainasin joku aika sitten kirjastosta Klompelompe kirjan ja ihastuin heti. Hirmu kauniita ja yksinkertaisia ohjeita lastenneuleisiin. Harvoin ostan kirjoja itselleni, mutta tämä on ehkä pakko saada, sen verran monet ohjeista olivat sellaisia jotka haluan neuloa. Olin jo suunnitellut neulovani taaperolle paidan, ohje ja lankakin olivat valmiina, mutta tämän kirjan Kullanmuru-paita kiilasi edelle. Uudet langatkin piti tietenkin sitä varten hankkia.  

Kullanmuru-paita ihastutti yksinkertaisuudellaan. Lisämausteena ovat napit niskassa ja hihansuissa. Helmineuleosio tuo myös paitaan mielenkiintoa. Ohjeesta poiketen en neulonut taakse koko pituudelle kapeaa helmineuleraitaa. Näitä kullanmuru-paitoja oli kolme erilaista, yksi neuletakki, tämä niskahalkiollinen sekä etuhalkiollinen. Ohje oli helppo, mutta ei mikään selkein. Paitoja ennenkin neuloneena ei neulomisessa ollut mitään ongelmaa, mutta ihan ensimmäiseksi paitaohjeeksi en ehkä valitsisi. Ei siinä mitään virhettä tai muuta ollut, mutta jotkut asiat olisi voinut selittää yksityiskohtaisemmin. Neuloisin kuitenkin tämän paidan koska vain uudelleen, sen verran paljon pidän lopputuloksesta.  

Tämä työ muuten muistutti minua taas siitä, että jos ohjeessa kehoitetaan valitsemaan viimisille kerroksille pienemmät puikot, kannattaa niin tehdä... Nimimerkillä neuloin kaikki resorit kahteen kertaan. Nappeja ommellessa kannattaa myös tarkistaa, että ompelee molemmat hihansuun napit samalle puolelle hihaa, eikä toisen eteen ja toisen taakse. No, eipä se niin näy... Huithapeli ei juuri välitä. 


Malli: Kullanmuru-paita niskahalkiolla / Klompelompe
Lanka: Drops Merino Extra Fine
Puikot: 3,5 mm
Paino: 182 g nappeineen
Napit löytyivät Titityystä, ihanat lammasnapit joista pitävät niin äiti kuin taaperokin. Taapero juoksi ympäri kämppää käsi ojossa esitellen kaikille "Bää" paitaansa.
Sen verran säälin lastani, etten pistänyt häntä poseeraamaan ulkona ilman ulkovaatteita. Sovetuskuvia ei siis tällä kertaa tätä yhtä pikaräpsyä lukuunottamatta ole. Ihan hyvin kuitenkin istuu 18 kk kokoinen paita tuon 1 v 4 kk suht isokokoisen taaperon päälle. Eipä silti, että tuosta muutenkaan mitenkään hyviä kuvia saisi, kun ei pysy hetkeäkään paikoillaan. 

Olipa muuten mukavaa taas päästä päivittämään blogia! 

8 kommenttia:

 1. Ihana paita! Vähän alkaa vaikuttaa siltä, että pitäisi itsekin tuohon Klompelompeen tutustua...

  VastaaPoista
 2. Hieno paita! Riittikö tähän ohjeen mukainen lankamäärä? Oon tehnyt kahdessa koossa sen go'klompen-takin ja molempiin on täytynyt hakea lisää lankaa. Vähän vähentänyt innostusta neuloa kirjasta enempää vaikka ihania neuleita olis paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toi on kyllä harmi! Mulla on superlöysä käsiala, tein tän puol kokoa ohjetta pienemmillä puikoilla ja hieman ohjetta pidemmäksi. Lankaa meni 180 g kun ohjeessa oli 200 g.

   Poista
 3. Mun taaperoni 1v 8 kk tarvitsisi myös uuden talvipaidan. Kaunis väri ja muutenkin hyvännäköinen tuo sun taaperon paita! Selailin Klompelompea just viime viikolla. Pitääpä ehkä selailla sitä vielä uudemmankin kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää malli oli kyllä just eikä melkein mun makuun! Tykkään tällaisista simppeleistä. Kiitos!

   Poista
 4. Mun taaperoni 1v 8 kk tarvitsisi myös uuden talvipaidan. Kaunis väri ja muutenkin hyvännäköinen tuo sun taaperon paita! Selailin Klompelompea just viime viikolla. Pitääpä ehkä selailla sitä vielä uudemmankin kerran!

  VastaaPoista
 5. Kaunis paita, oon myös pyöritellyt kirjakaupassa tuota kirjaa, ehkä hankin sen jossain vaiheessa.... 😊

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!