18. syyskuuta 2016

All the World

Koska en ole varma, tuleeko kangaspuiden loimen laitosta koskaan osaa kolme, julkaisen tämän tekstini lopputuloksesta nyt. Eiköhän se kolmososakin sitten joskus tule. Kutominen on kyllä koukuttavaa touhua. Pitänee harkita isompaa asuntoa, jotta voisi ostaa kangaspuut. Tai ehkä kuitenkin opettelen kehräämään, se ainakin veisi vähemmän tilaa... 

Tämä oli eka liina, tai eka työ ylipäätään minkä olen koskaan kutonut itse luomaani ja laittamaani loimeen. Yksin en tosin tätäkään loimea laittanut, mutta osallistuin lähes kaikkiin, ehkä jopa kaikkiin vaiheisiin ja tein töitä kymmeniä tunteja sen eteen, että tämä loimi saatiin kudontakuntoon. Lopputuloksena tämä liina tuntuu siksi jotenkin tärkeämmältä kuin muut, koska olen sen eteen tehnyt niin suuren työn. 

Liina on kudottu kahdeksaa polkusta käyttäen ja kuviona on sydänkuvio. Kude on kaverini käsinvärjäämää puuvillaa, oranssin ja viininpunaisen sävyissä. En oikein vieläkään tiedä pidänkö tästä liinasta vai en, sillä alkuperäinen ajatus oli aika erilainen, kuin millainen siitä lopulta tuli. Välillä pidän siitä kovin, välillä en ollenkaan. Mutta silti se on jotenkin ihana ja tärkeä. 

Liinan nimi, "All the World" tulee samannimisestä lastenkirjasta, joka kertoo maailmasta ja ihmisten välisestä rakkaudesta. Kirjassa on hirmu kaunis kuvitus, ja moni kuvista on sellaisia, joita voisi hyvin käyttää inspiraationa esimerkiksi loimen luonnissa. Tämä kirja on taaperoni lemppari. Mielestäni nimi on osuva tälle liinalle, jonka avulla saan pitää tuota vilkasta, joka paikkaan juoksentelevaa lastani aina hetken ihan lähellä. 

"Hope and peace and love and trust, 
all the world is all of us." 
- Liz Garton Scanlon. 
1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!