14. syyskuuta 2016

Wanted: Pingotusraudat

Kaveri värjäsi taas lankaa ja kaipasi sille testineulojaa. Totta kai lupasin. Edellinen postaus saman kaverin värjäämistä langoista löytyy täältä. Lankaa oli vain kaksi 50 g vyyhtiä, joten valitsin malliksi Nurmilinnun. Ajattelin, että neulon sen verran mitä lankaa on ja katsotaan millainen tulee. Lanka loppuikin kesken ennen viimeistä pitsiosiota, mutta eipä se haittaa. Hyvän kokoinen huivi tästä silti tuli! 

Meinasi käydä huonosti päättelykierroksella, kun lanka loppui noin 30 silmukkaa ennen loppua. Leikkasin aloituslangan hännän lisäavuksi, mutta eihän sekään riittänyt. Aioin jo purkaa koko päättelyreunan ja päätellä jollain eri värillä, kunnes hoksasin, että Louhittaren Luolan Väinämöinen, jota löytyi varastosta, oli aivan saman sävyistä. Sillä sitten päättelin loput ja hyvä tuli. Eroa ei huomaa, ellei tiedä ja osaa etsiä. 

Kun lankaongelma oli selätetty, tuli vastaan vielä isompi ongelma: pingoitus. En vain millään saanut huivia pingoitettua nätisti nuppineulojen avulla. Pakko siis hankkia pingoitusraudat tulevaisuutta varten! Monta kertaa olen niitä jo kaipaillut, mutta nyt entistä enemmän. Jos teillä on vinkkejä hyvistä pingoitusraudoista tai ostopaikoista, kertokaa! 

Lopputulos on ihan kiva. Lisäkorkeus ei haittaisi, mutta lankamäärä asetti nyt tiukat rajat. Ehkä joskus neulon neljännen Nurmilinnun ja teen siitä oikein jätti-ison. Ohje kun on vallan mainio. Samalla voin treenata noita päättelyreunan nyppyjä, niistä on joka kerta tullut jostain syystä aika rumia... 


Lanka: Käsinvärjätty Drops Fabel
Puikot: 4 mm 
Langan menekki: 96 g 

2 kommenttia:

 1. Käyppäs rautakaupasta katsomassa... Ainakin Saksassa löysin rosteriset metalli"tangot", niiden läpimitta oli about 1 mm. En tiedä mihin niitä käytetään, jotain hitsaukseeen liityviä tuotteita näköjään on, mutta ovat paljon halvemmat kuin ne pingoitusraudat, jotka jotkut neulekaupat myyvät.
  Tässä yksi esimerkki, mitä täältä Saksasta saisi: http://www.ebay.de/itm/10-x-1-meter-Wigschweissstab-Schweissdraht-WIG-Edelstahl-1mm-Draht-schweissen-/130675621769

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovatko ruostumattomia? Etteivät päästä neuleeseen mitään väriä? Kiitos vinkistä!

   Poista

Kiitos kommentistasi!