20. toukokuuta 2017

Tulevan kesän lempitakki

Missä neuloimme kerran -blogin Johanna kertoi joskus aiemmin keväällä uudesta neulesuunnitteluprojektistaan, josta innostuin heti. Lähdinkin testineulomaan takkia, eikä kyllä kaduta yhtään! Tästä tulee nimittäin varmasti tulevan kesän lemppari. Kyseessä on siis Soulful neuletakki, jonka ohje ilmestynee joskus alkukesästä. 

Neuletakki neulottiin hauskasti ensin vähän sieltä ja vähän tuolta, kunnes sitten otettiin kaikki silmukat puikoille ja neulottiin takki tavalliseen tapaan ylhäältä alas. Ohje oli kaikin puolin mainio ja mukava neulottava. Pitsiosio oli sopivan helppo ja koukuttava. Alkuun neuloinkin takkia lähes koko ajan... Vartalo-osiossakaan ei päässyt puutumaan, kun aina välillä kavennettiin ja myöhemmin sitten lisättiin silmukoita. Jotenkin sellaiset "neulo 40 cm sileää neulosta" neuleet tuppaavat välillä vähän jumittamaan paikoillaan, vaikka toki täysin aivottomalle neuletyöllekin aina on paikkansa. Tätäkin pystyi tosin hyvin neulomaan ryhmätyötä tehdessä tai luennoilla. Kun vartalo-osio oli valmis, hihat neuloutuivat jotenkin supernopeasti ja lopulta takki valmistui hyvissä ajoin ennen testineulonnan deadlinea. Nappien löytyminen oli hieman haasteellista, sillä lähilankakaupassa Titityyssä ei sillä hetkellä ollut kovinkaan montaa haluamaani nappia tarvittavaa 13 kappaletta, joten lopulta otin ne ainoat takkiin sopivat, joita oli jäljellä. 

Lankana tässä on alunperin käytetty Holst Garnin Coastia, mutta itse halusin testata Holstin ainakin itselleni uutta Tides lankaa, jossa on silkkiä ja villaa. Pelkäsin hieman etukäteen, että lanka olisi epämiellyttävää neuloa, sillä ajattelin langassa olevien silkkinyppylöiden pistävän vastaan sen sijaan että lanka soljuisi puikoilla. Yllätys olikin positiivinen, sillä vaikkei tämä mitään maailman liukuvampaa lankaa olekaan, oli neulominen silti miellyttävää. Taidan tehdä Tidesista jonkun toisenkin takin... Lopputulos on nimittäin ihana. Takki on pehmeä ja neulepinta sopivan eloisa. Väri on aikalailla täydellinen. 

En saanut tiheyttä täsmäämään, vaikka otin kokoa pienemmät puikot, joten neuloin hieman itseäni pienemmän koon (M1). Lopputulos on aika sopiva. Yläosassa on ehkä hieman liikaa löysyyttä, mutta ei häiritsevästi. 1,75 mm puikoilla tiheys olisi varmaan jo täsmännyt, sillä 2 mm puikoilla se oli 24 s vaaditun 23 silmukan sijaan, mutta en halunnut neuloa niin pienillä puikoilla, eikä minulla sellaisia olekaan. 

Kiitos vain Johannalle mainiosta takkiohjeesta ja testineulontamahdollisuudesta!


Lanka: Holst Garn Tides
Puikot: 2 mm
Langanmenekki: n. 3,5 kerää eli vajaa 200 gTästä pitsiosiosta tykkään todella paljon, se tuo kivasti ilmettä muuten yksinkertaiseen neuleeseen. 10 kommenttia:

 1. Ihana! Ihan täydellinen. ❤️ Tides on vähän paksumpaa kuin Coast - ainakin metrien perusteella - että tiheyden mätsäys saattoi siksi olla haastavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvästä ohjeesta saa helposti hyvää aikaan. ;) Kiitos!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Se on toki aina yksilöllistä. Itse oon aika herkkis ja esim Dropsin Alpaca ja Handun sukkalanka kutittaa mua paidassa, mutta tää ei kutita.

   Poista
 3. Mahottoman nätti kesäneule! Intopiukeena odotan jo ohjeen julkaisua...

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Tää on edelleen ihan lempparitakki. Pitäis neuloa toinen!

   Poista

Kiitos kommentistasi!