21. heinäkuuta 2017

Mustetahroja

Sain synttärilahjaksi mieheltäni Hedgehog Fibersin Twist Sockia, josta hän halusi minun neulovan paidan itselleni. Lanka sopii nimestään huolimatta vallan mainiosti paitalangaksi, ainakin minun mielestäni. Vyyhdit olivat tuota mustavalkoharmaata läikikästä lankaa, enkä oikein ollut varma, pitäisinkö kokonaan läikikkäästä paidasta. Ravelryssa tästä langasta tehtyjä projekteja selatessani päätin, että haluan jotain yksivärisempää lankaa kokonaisuutta rauhoittamaan. Loppujen lopuksi tosin tuo minun "Typewriter" vyyhtini ei ole kovin läikikästä ja sillä olisin hyvin voinut koko paidankin neuloa, mutta hyvä näinkin. Lahja sisälsi luvan vaihtaa langat johonkin muuhun väriin, joten valitsin typewriter värin kaveriksi kaksi vyyhtiä crystalia, joka oli tuollaista vaaleanharmaan ja valkoisen sekoitusta. Valintaan sain onneksi apua kaupalliselta neuleiltalaisia, jotka vakuuttivat näiden toimivan yhdessä. Ja niinhän ne toimivatkin. Liukuma väristä toiseen on mielestäni kaunis ja lopputulos onnistunut. Pingotus sen sijaan ei ollut niin onnistunut, kuten viimeisestä kuvasta näkee, mutta pitää tehdä se uudestaan joskus paremmalla ajalla. 

Malliksi halusin jotain todella yksinkertaista, ja sitä tämä Veera Välimäen paita onkin. Taidan neuloa tämän joskus uudelleenkin... Tämä oli täydellistä neulottavaa kevään pitkiä ryhmätöitä tehdessä. Neule edistyikin nopeasti, kun odotin vain milloin pääsen neulomaan tuota typewriter väriä. Mielestäni nuo mustat läikät ovat kuin konekirjoittajan käsistä lankaan jättämiä mustetahroja, siitä ehkä langan nimikin tulee.  

Tavoitteenani oli tänä vuonna neuloa useampi paita kuin viime vuonna, jolloin neuloin niitä vain yhden. Tämä oli jo kolmas tänä keväänä valmistunut paita ja seuraavaan on langat jo ostettuna, eli tavoite on toteutunut paremmin kuin hyvin. Ihanaa, kun saa täyttää kaappiaan pikkuhiljaa itseneulotuilla paidoilla kaupan paitojen sijaan. 


Lanka: Hedgehog Fibres Twist Sock, typewriter ja crystal
Puikot: 3,5 mm ja 2 mm
Langanmenekki: Vajaa 300 g

6 kommenttia:

 1. Kylläpä tuli hyvä! Tää ensimmäinen kuva on iiihana. 😘

  VastaaPoista
 2. Onpa se kaunis! Itse tehdyt paidat on kyllä ihan parhaita. Minulla on haave, että kaikki vaatteeni olisivat joskus itse thetyjä, mutta se haave ei kyllä taida koskaan toteutua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisikin kivaa, ei vaan tosin taida täälläkään toteutua ikinä. Mutta onpahan ainakin osittain. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!