10. joulukuuta 2017

Tour de Sock on viimein taputeltu

Osallistuin kesällä Tour de Sockiin ja neuloinkin kisaan kolmet sukat. Neljännetkin aloitin, mutta ne jäivät roikkumaan. Innostus lopahti, kun en langan keskenloppumisen takia saanut sukkia etapin määräajassa valmiiksi. Nyt sitten viimein neuloin sukat valmiiksi, juuri ennen SukkaFinlandian alkamista. Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan, eikö? 

Nämä sukat olivat kivat, niin ulkonäöltään kuin neulottavanakin. Muistaakseni tuontyylinen neule on nimeltään mosaiikkineuletta. Sukat eivät siis ole kirjoneuletta ja aina neulotaan vain yhdellä värillä kerrallaan. Tekniikka on mielestäni aika helppo. Kaksivärinen kuviointi syntyy nostettujen silmukoiden kautta. Ensin neulottiin kaksi väriä mustalla ja nostettiin valkoisella neulotut silmukat, ja sitten toisinpäin. Suosittelen kokeilemaan, jos sukkien mallista tykkää. Oli nimittäin kivaa ja rytmiin päästyä aika nopeaakin. Väriyhdistelmillä voi näissä sukissa myös leikitellä monella eri tavalla.

Jos neulon sukat joskus uudelleen, teen kaksi asiaa eri tavalla. Resorin ja kärjen. Resorin tekisin ihan perus 2 o 2 n joustimena ja kärjessä kaventaisin reunoissa. Vähän on hakusessa nämä termit, millä nimellä mitäkin karkimallia käytetään. Tässä tehtiin erilaiset kärjet eri jalan sukkiin, eivätkä ne ainakaan omaan jalkaani mitenkään älyttömän hyvin istuneet. Sitä paitsi, en minä ainakaan sukkia jalkaani vetäessäni mieti, kumpi nyt oli se oikean jalan sukka ja kumpi vasemman. 

Nyt sitten innolla kohti SukkaFinlandiaa, jonka ensimmäiset sukat ovatkin jo hyvässä vauhdissa. Jos ette ole kisasta vielä kuulleet, on kyseessä suomalainen sukkakisa, jonka suunnittelijoina on suomalaisia alan huippuja. Osallistumismaksu menee hyväntekeväisyyteen. Vielä ehtii mukaan! 


Puikot: 2 mm 
Lanka: Drops Fabel3 kommenttia:

 1. Nätit sukat! Tosi hyvin sopii musta ja valkoinen tuohon malliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sopivan graafinen malli mu-va-väritykselle. :) Kiitos!

   Poista
 2. Ihanat mosaiikkisukat. Näitä katsellut jo jonkin aikaa eri väreillä tehtynä. Tänään sain Fabel-langat postin kautta, ja aion kutoa joko musta-valkealla tai musta-turkoosilla. Tai musta-rubiininpunaisella. Latasin ohjeet, enkä edes muista, maksoiko ne jotain. Pää käy kuumana, kun olen ladannut mosaiikkisukkien ohjeita... Nyt työn alla toiset sukat samalla tekniikalla. Näitä on helpompi kutoa kuin kirjoneuleita eikä sukista tule ahtaita kuten kirjosukissa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!