28. joulukuuta 2017

Ompelua pitkästä aikaa


Joulua ennen ehdin vähän saumurinkin ääreen. Vauva sai housut, ja muutama muu lapsi joululahjan. 


Näihin rusettihousuihin otin kaavan jostain vauvan vanhoista housuista, pohjana ehkä Muita Ihania-blogin housukaava, mutta ihan varma en ole. Kankaana on käsityömessuilta ostettu Merleton söpistelykangas, resorina Kangaskapinan mustaa resoria. Rusetin sovelsin itse ja aika kiva tuli.



Rusettihousuista innostuneena ompelin joululahjaksi ystävän tytölle rusettipipon. Pipon kaavana on Paapiin pipo Paapiin lasten kaavakirjasta (saatu kustantajalta), josta kirjoitan juttua lisää myöhemmin. Tykkäsin pipokaavasta, tällä samalla olen saanut sopivan pipon niin miehelle kuin kaksivuotiaallekin. Kokoja on muistaakseni XS-L. Korkeutta pipossa voisi tosin makuuni olla hieman enemmän, mutta sitähän on helppo lisätä. Mallina on oma taaperoni, joka oli onnessaan mallinroolistaan.



Miehen kummitytölle ompelin lapaset Tehtaamon kaavalla. Vähän piti miettiä, koska ohjeen kuvissa oli käytetty kangasta, joka oli valkoista molemmilta puolilta. Ei siis voinut päätellä mikä oli nurja ja mikä oikea puoli. Vähän piti purkaakin, mutta lopputulos on tosi kiva! Seuraavaksi ompelen tällä kaavalla itselleni pinon hanskoja, ne kun tuntuvat aina hukkuvan. Kangas on ostettu kanssaompelijalta, enkä muista mitä se on. 


Samaan settiin ompelin vielä pipon, tämäkin Paapiin kaavalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!