3. tammikuuta 2018

2017

Rakastan tilastoja, mutta olen äärettömän saamaton niitä ylläpitämään. Kuitenkin olen onnistunut jo kahtena vuonna pitämään tilastoja langankulutuksestani ja valmistuneista töistäni. Ihanaa, sillä listaa selatessa muistaa sellaisia töitä, joita ei ollenkaan muistanut neuloneensa. On myös hauska vertailla vuosia toisiinsa. Viime vuodesta poiketen en tosin tilastoinut lankaostojani tänä vuonna, en vain muistanut. Mitään hurjia lankamääriä en tänäkään vuonna ostanut, kiitos pienten tulojen. Ompeluistani ei ole mitään tilastoja, ehkä joskus muistan kirjoitella niistäkin edes jotakin muistiinpanoja. 

Viime vuoden vuosikatsaukseen kirjoitin tavoitteekseni neuloa enemmän sukkia, useamman paidan itselleni, sekä kokeilla erilaisia ohjeita ja kehittää käsialaani tiukempaan suuntaan. Kaikki nämä tavoitteet ovat toteutuneet, mutta voisin asettaa ensi vuodelle samat tavoitteet uudestaan. Lisäksi haluaisin ensi vuonna neuloa miehelleni paidan, joka onkin jo aloitettu, sekä itselleni jonkun täydellisen lapas/pipo-setin. Jostain syystä kaikki neulomani lapaset menevät aina lahjaksi, eikä itselläni ole kunnon lapasia. 

Ompelua olisi myös kiva harjoitella enemmän, sillä siitä on vielä paljon opittavaa. Ompeluksia voisin yrittää myös esitellä blogin puolella aktiivisemmin.

Olin ihan varma, että olen neulonut vähemmän kuin vuonna 2016, mutta mitä vielä. Tänä vuonna neulomuksiini kului 3,4 kiloa lankaa ja valmistuneita töitä oli 45. Viime vuonna vastaavat luvut olivat 1,9 kg ja 26 työtä. Koska neulon pääosin kaikenlaisia töitä, isoja ja pieniä, sekä pääosin ohuista langoista, ovat nämä luvut aika vertailukelpoisia. Langan metrit laskien toki vertailu olisi tarkinta, mutta siihen ei ole aikani tai intoni vielä riittänyt. 

Mitä sitä sitten tuli vuonna 2017 neulottua?

Aikuisten paitoja neuloin kolme. Ne kaikki jäivät omaan käyttööni. Ehdottomasti lempparein on ollut Johannan suunnittelema Soulful neuletakki. Tämä on ollut käytössä ihan älyttömästi! Tämän neulon vielä joskus uudelleen. Suosittelen lämpimästi! Tästä on muuten nykyään paitaversio myös, joka on kaunis sekin. Sukkia neuloin tänä yhdeksän paria aikuisille, sekä yhdeksän paria lapsille. Viime vuonna aikuisten pareja neuloin viidet. Yksi sukkapari kuukaudessa olisi sellainen sopiva tavoite, niin olisi aina muutama pari varastossa lahjaksi annettavaksi. Tänä vuonna osallistuin ensimmäistä kertaa Tour de Sock kilpailuun, sekä Sukka-Finlandiaan. Tour de Sockiin neuloin neljä paria sukkia ja Sukka-Finlandiaan ehdin tämän vuoden puolella neuloa kolme paria. Molemmat kisat ovat olleet todella kiva kokemus tähän mennessä. On tullut neulottua malleja, joita ei muuten olisi tehnyt. Samalla luonnollisesti on oppinut paljon uutta! Parasta kisoissa ovat olleet onnistumisen kokemukset. 

Kollaasissa kolmet sukat Tourilta ja yhdet Sukka-Finlandiasta. 


Ylärivi: klikklik
Alarivi: klikklik

Tänä vuonna neuloin paljon lapsille, sillä toinen lapseni syntyi ja sen lisäksi saimme kummilapsen ja ystävät saivat vauvoja. Lasten paitoja neuloin kuusi, housuja kahdet, myssyjä viisi, lapasia kolmet, kaksi villahaalaria sekä yhden kaulurin.  Kollaasissa näistä lempparit. 


Ylärivi: klikklik
Alarivi: klikklik

Huiveja neuloin tänä vuonna vain kaksi, yhden itselleni ja yhden kaverille. Ehdottomasti paras ohjelöytö oli tänä vuonna tuo jo esitelty Soulful, sekä Veera Välimäen täydellinen vauvanmyssy, Bits + Pieces. Niitä tuli neulottua viisi tänä vuonna. Muita myssyjä tuskin enää neulonkaan. 


Lapasia tai kämmekäitä neuloin neljä paria. Lempparit olivat nämä palmikkolapaset, jotka ovat omalla ohjeellani tehdyt. Se on hyvin harvinaista, sillä neulon pääosin täysin valmiiden ohjeiden mukaan. 


Sellainen oli neulevuosi 2017! Aika hyvä vuosi, vaikka aika olikin hyvin kortilla aina silloin tällöin. Siksi minä neulomisesta niin pidänkin, että sitä voi tehdä aina pienen pätkän siellä ja toisen täällä. Hauska nähdä, millainen neulevuodesta 2018 tulee! 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!