17. tammikuuta 2018

Sukka-Finlandian satoa

Sukka-Finlandia etenee ja olen innostunut siitä, enemmän kuin kesäisestä Tour de Sockista. Tälle on kaksi syytä. Ensimmäinen on varjokisa, jota käymme tiimimme kesken. Koko kisaa minulla ei ole mitään mahdollisuuksia voittaa, kun kaksi pientä lasta vie kaiken aikani, mutta tuossa meidän omassa kisassamme minulla on mahdollisuus voittoon. Toinen syy on se, että mallit ovat tässä olleet kivempia. Tai no, eivät välttämättä kivempiä, koska Tourillakin oli muutama todella hauska malli, mutta vaivattomampia. Mallit ovat pääosin olleet aika helppoja. Varsinkin sport-vahvuiset sukat ovat olleet todella nopeita neulottavia. Kisan suomalaisuus innostaa myös. Monet tuttunikin osallistuvat kisaan, mikä on tietenkin aina mukavaa. 

Meillä oli mieheni kanssa joulukalenteri, johon laitimme toisillemme jotain pientä, yleensä suklaata. Kun kakkosetappi lähestyi, löytyi yhtenä aamuna joulukalenteristani inspiraatiokuva, jonka perusteella minun piti värjätä lankaa tätä etappia varten. Kuvassa oli kantarelli. Se oli hauskaa! Lopputuloskin on mielestäni aika hyvä. 

Kakkosetapin sukat olivat Veera Välimäen käsialaa, ja ilmeisesti hänen ensimmäinen sukkamallinsa. Tykkäsin! Malli on lempparini Sukka-Finlandiasta tähän mennessä. Veeran sukkapari on neulottu Tukuwool Sockista ja haluan varmaan itsekin joskus neuloa nämä siitä. Tähän pariin kuitenkin käytin lankana Dropsin Nordia, uudehkoa alpakkasukkalankaa. Ihanaa lankaa! Pehmeää ja mukavaa neuloa. Langan värjäsin siis itse. Ainut iso miinus tässä mallissa oli tuo kierretyllä joustimella neulottu varren joustin. Kierretyssä joustimessa sinänsä ei ole mitään vikaa, onhan se kaunista, mutta tässä neulottiin myös nurjat silmukat kierrettyinä, mikä ei mielestäni vaikuttanut ulkonäköön niin kovin, mutta sai ranteeni särkemään. Hidastakin se oli. Muuten malli oli helppo ja mukava. 

Kuvat ovat nyt valitettavasti vain sukkaplokkikuvia, sillä sellaista aikaa, että ehtisin miehen kanssa päivänvalolla ulos kuvaamaan, ei nyt vain ole. Päätin siis, että parempi esitellä huonommilla kuvilla, kuin jättää esittelemättä. 


Lanka: Itsevärjätty Drops Nord
Puikot: 2 mm ? Kolmannelle etapille vaadittiin helmiä. En ole koskaan neulonut helmien kanssa, mutta olin innoissani haasteesta. Tilasin helmiä ja virkkuukoukun, joka lopulta oli aivan liian iso. Titityystä löysin sitten tarpeeksi pienen (0,7 mm) koukun, mutta lopulta lisäsin helmet neuleeseen kalastussiiman avulla. Ohjeena käytin Rosalina-pipon ohjeessa neuvottua helmenlisäystapaa. Helmien lisääminen oli hidasta, mutta mallissa niitä oli onneksi aika vähän ja vain tuossa yläreunan kirjoneuleessa. Helmien kanssa neulominen oli kyllä kivaa, mutta mihinkään monensadan helmen ohjeen neulomiseen minusta ei kyllä taida olla. Pieniä määriä helmiä voisin lisätä töihini hyvinkin milloin vain. 

Malli itsessään ei ollut oikein minun tyyliseni. Enkä kyllä oikein ole tyytyväinen värivalintoihinikaan. Olen nähnyt joitakin todella kauniita tällä mallilla toteutettuja sukkia, mutta omani eivät mielestäni sitä ole. Sukat olivat aika tuskaisat neulottavat, kun koko ajan piti seurata kaaviota, mutta tulipahan tehtyä. 


Lanka: Itsevärjätty Drops Fabel (pinkki) sekä joku Neulefestareilta ostettu sukkalanka, 
jonka merkkiä en nyt muista
Puikot: 2 mm, kirjoneuleessa 2,75 mm
Helmet: Mustia siemenhelmiä2 kommenttia:

 1. Tour de sock on kiinnostanut mua pitkään, mutten ole ikinä uskaltautunut osallistumaan. Epäilen oman ajan riittävyyttä. Välimäen mallin mukaiset sukat ovat kyllä kauniit. Ja hyvinkin kanttarellin väriset. :)
  https://muijaneuloo.wordpress.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi en itsekään osallistunut heti ekana enkä tokanakaan vuonna, sen jälkeen kun kisasta kuulin. Sitten osallistuinkin, kun minulla oli kaksi alle 2,5 v lasta, eli aikaa ei juuri ollenkaan, mutta kivaa oli silti. Sijoituksista ei tosin tarvinnut haaveilla. :) Kiitos!

   Poista

Kiitos kommentistasi!