15. elokuuta 2018

Luottosuunnittelijan ohje toimii aina

Neuloin joskus Missä neuloimme kerran- blogin Johannan paidan, josta tuli heti lemppari. Sen jälkeen Johanna on julkaissut paitaohjeen toisensa jälkeen. Niistä lähes jokainen on sellainen, jonka neuloisin mielelläni. Johanna onkin yksi niistä suunnittelijoista, jonka tyyliin luotan sen verran, että uskallan varmaan lähteä myöhemmin syksyllä neulottavaan mysteerihuiviin mukaan. Luottosuunnittelija siis. Tämän Plum Twist paidan nähtyäni halusin heti neuloa sen, ja ohje olikin loistava! Pitsi oli tarpeeksi helppoa, mutta silti mielenkiintoista neulottavaa. Ohjeessa oli kaikki tarvittava, niin ettei tarvinnut rukata omia aivojaan vaan sai vain posottaa menemään. 

Neuloin paidan BC Garnin Bio Shetlandista, ohuesta luomuvillasta, joka oli todella riittoisaa. Neljä vyyhtiä riitti tähän paitaan hyvin, eli langanmenekki oli alle 200 g. Paita oli alunperin ihan täysin erivärinen, mutta värit eivät valmiina pintana toimineet, joten heitin paidan valmistuttuaan väripataan. Ja uudestaan... ja uudestaan. Opinpahan ainakin sen, että valmiin paidan värjääminen on vaikeaa. Mutta lopulta väri on mielestäni hyvä! Kuvauspäivänä oli niin kirkasta, ettei väri oikein näy, mutta se on sellainen eläväinen tumma liila. 

Paidasta tuli tosi kiva, istuvuus on taas ihan nappiin, niin kuin tiesi Johannan ohjeella sen olevankin. Muotoilut olisin voinut jättää pois, sen verran on nimittäin raskauksista jäänyt ylimääräistä vyötärölle. Mutta pidän takkejani aina auki, niin ei se haittaa. 


Malli: Plum twist
Puikot: 2 mm ? 
Lanka: BC Garn Bio Shetland

2 kommenttia:

  1. Ooh, siitä tuli ihan eri värinen! Ihanan intensiivisen ja syvän värin sait aikaseksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!