25. lokakuuta 2018

Ohje yksinkertaiseen kauluriin vauvalle/pikkutaaperolle

//Lanka saatu bloginäkyvyyttä vastaan.

Edellisessä postauksessa kirjoittelin langoista, jotka sain Eijan kudontaputiikilta testiin. Ajattelin ensin, että neulon viimeiseksi jotain tästä maitovillalangasta, sillä näppituntumalla en ajatellut pitäväni siitä yhtä paljon kuin muista testiin saamistani langoista. Se muistutti mielestäni todella paljon Dropsin merinovillaa, joka ei kuulu lempilankoihini, ihan vain koska testaamani värit ovat nuhjuuntuneet jo neulottaessa epäsiistin näköisiksi. Tämä Eijan kudontaputiikin lanka kuitenkin yllätti iloisesti. Se nimittäin hyppäsi neulejonossa etummaiseksi, kun yhtäkkiä havahduin kelien kylmenemiseen ja siihen, että pienemmällä ei ole ollenkaan kauluria. Neulottaessa tuntuma oli todella miellyttävä. Lankaa oli ihana neuloa ja valmis neulepinta on todella kaunis. Epäsiisteydestä ei näy jälkeäkään. Vallan ihanaa lankaa, aivan täydellistä kauluriin, sillä tämä lanka tuskin kutittaa muita kuin kaikkein herkimpiä, jotka eivät villaa voi ollenkaan käyttää. 


Kirjoitin samantien kaulurille ohjeenkin, sillä vaikka se on älyttömän simppeli, voi ohjeesta ja silmukkamääristä olla joskus iloa jollekin muullekin. Neuloin kaulurin kaksinkertaisesta langasta. Tarvikkeet: 

Lanka: Eijan kudontaputiikin maitovillalankaa (100 g/400 m) - kuvassa oikeassa reunassa. Yksi vyyhti riittää vallan hyvin, langanmenekki on n. 40 g. 
Puikot: 4 mm tai käsialan mukaan. Itse neuloin kaulurin 3,5 mm puikoilla, koska käsialani on hyvin löysä ja joudun aina ottamaan ohjetta pienemmät puikot. 4 mm puikot todennäköisesti toimivat useimmilla. 
Silmukkamerkkejä 4. Keri lanka kahdelle kerälle, sillä kauluri neulotaan kaksinkertaisella langalla. 

Luo 52 silmukkaa löyhästi. Kauluri neulotaan pyörönä. 

Neulo 2 o, 2 n joustinta 9 cm tai niin pitkään, kuin haluat. Tuo 9 cm on kaulassa suorana, jos haluat taittaa joustinosion kaksinkertaiseksi, neulo pidempään. 

Kun joustin on valmis, neulo yksi kerros oikein. 

Seuraavalla kerroksella neulo 5 nurin, lisää merkki, neulo 16 nurin, lisää merkki, neulo 10 nurin, lisää merkki, neulo 16 nurin, lisää merkki, neulo 5 nurin. 

Seuraavaksi aloitetaan lisäyskerrokset. 

Krs 1: Neulo o, kunnes saavut merkin luo, tee oikealle kaartuva lisäys, siirrä merkki, neulo 1 o, tee vasemmalle kaartuva lisäys, neulo seuraavan merkin luo, tee oikealle kaartuva lisäys, siirrä merkki, neulo 1 o, tee vasemmalle kaartuva lisäys, neulo kolmannen merkin luo, tee oikealle kaartuva lisäys, siirrä merkki, neulo 1 o, tee vasemmalle kaartuva lisäys, neulo viimeisen merkin luo, tee oikealle kaartuva lisäys, siirrä merkki, tee vasemmalle kaartuva lisäys, neulo oikein kerroksen loppuun asti. 
Krs 2: Neulo koko kerros nurin. 

Toista kerroksia 1-2 esimerkiksi 9 kertaa, neulo sen jälkeen kerroksia 3-4 haluamasi määrä, jotta kaulurin hartiaosuus on haluamasi kokoinen. Itse toistin kerrokset 3-4 neljä kertaa. 

Krs 3: neulo koko kerros oikein. 
Krs 4: neulo koko kerros nurin. 

Kauluri viimeistellään i-cord reunuksella. Voit myös päätellä silmukat tavalliseen tapaan, jos et halua i-cord reunusta neuloa. 

I-cord reunus: Luo kolme silmukkaa, siirrä ne vasemmalle puikolle (ellet luonut niitä suoraan sille). Neulo 2 s oikein. Neulo kaksi seuraavaa silmukkaa takareunoistaan oikein yhteen. Siirrä neulotut kolme silmukkaa takaisin vasemmalle puikolle. Toista *neulo 2 s o, neulo kaksi seuraavaa silmukkaa takareunoistaan oikein yhteen, siirrä silmukat takaisin vasemmalle puikolle* kunnes kaikki silmukat on päätelty, lukuunottamatta viimeistä kolmea silmukkaa. Nosta oikealle puikolle kolme silmukkaa siitä kohdasta, josta aloitit i-cordin ja päättele nämä 3 silmukkaa yhteen vasemman puikon kolmen silmukan kanssa, käyttäen esimerkiksi tätä tekniikkaa. 

Kauluri on valmis. Viimeistele päättelemällä langanpäät ja kastelemalla kaulurin. Kuivaa tasaisella alustalla. 

Valitettavasti tästä kaulurista ei nyt ole kunnollisia sovituskuvia, joudutte vain luottamaan sanaani, että tämä oli hyvin sopiva. Nimittäin, jos ette ole koskaan yrittäneet ottaa kuvia 1,5 vuotiaasta kauluri kaulassa, joka ei missään tapauksessa halua ensinnäkään pitää kauluria kaulassa, tai poseerata kuvissa, voin kertoa, että se on aikalailla mahdotonta. Tässä vielä varmemmaksi vakuudeksi muutama taidonnäyte, olkaa hyvä! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!