30. lokakuuta 2018

Shake it up!

Kun ensimmäistä kertaa kuulin Shake it up-mysteerineulonnasta, tiesin heti, että olen mukana. Mysteerineulonnassa siis ohjetta julkaistaan pala kerrallaan ja edellinen osa pyritään aina neulomaan valmiiksi, ennen seuraavan ilmestymistä. Tiesimme etukäteen langanmenekin, ja että neulomme huivia. En yleensä ikinä lähde mukaan mysteerineulontoihin, sillä ihania ohjeita on muutenkin niin paljon jonossa, etten yleensä viitsi käyttää vähää neulonta-aikaani johonkin, mistä en tiedä tulenko siitä pitämään vai en. Nyt oli kuitenkin ohjeen suunnittelijana niin mainio suunnittelija, että olin varma, ettei lopputulos voi olla mitään muuta kuin upea. Ja niinhän se olikin! Ohjeen on siis suunnitellut Anna Johanna, eli neulisti Missä neuloimme kerran-blogista. Pidän oikeastaan kaikista Johannan malleista, varsinkin paidoista. Olen niitä muutaman neulonutkin, postaukset täällä ja täällä. Huiveistakin pidän, varsinkin tämän kesän neulefestarihuivista, Haikusta. Se pitää vielä joskus ehdottomasti neuloa. 

Mutta palataanpa tähän huiviin. Tiesin, että lankaa huiviin tarvitaan kolme eriväristä vyyhtiä, jossa kuitenkin on jotain samaa. Värjäsin tuon mustan langan ja laitoin kaiken toivoni Lentävään lapaseen, johon lähdin lankaostoksille samana päivänä, kun ohje julkaistiin. Onneksi Lentävä lapanen ei pettänyt, vaan sieltä löytyi useampikin ihana vaihtoehto. Aiemmin kaavailemaani kupari-poltettu oranssi-okrankeltainen väripalettia tosin ei löytynyt, mutta se saa sitten olla seuraavan Shake it up-huivini värimaailma. Pitkien pähkäilyjen jälkeen valitsin huiviini Handun sinkkumerinoa liilassa värissä, sekä Skein Queenin sinkkumerinoa värissä Limpet. Se on tuo vaaleanharmaa, jossa on lilaa ja mustaa väriläiskinä. Väreissä olisi saanut olla enemmän samaa, mutta mielestäni ne sopivat silti todella kivasti yhteen. 

Huivia oli hirmu mukava neuloa. Mysteeri säilyi mielestäni hyvin loppuun asti ja neulominen oli tarpeeksi mielenkiintoista. Lopputulos on ihana, pehmeä ja höttöinen iso huivi, joka on ollut töissä mukana lämmikkeenä joka päivä. Lapsikin tähän rakastui, silitteli huivia ja totesi, että ihana peitto. Huivissa neulottiin simppeliä pitsiä, yksinkertaista briossia (kaksivärinen patenttineule), sekä ainaoikeinneuletta. Mielestäni se ei ollut mitenkään vaikea. 

Parasta huivissa on mielestäni tasselit. Mietin heti alkuvaiheessa, että tasselit tähän on tehtävä ja onneksi ne löytyi sitten myös ohjeesta. Suuret kiitokset Johannalle ihanasta yhteisneulonnasta. <3 Toivottavasti näitä tulee lisää. Suosittelen myös kurkistamaan ravelrysta Johannan Shake it up-huivin, on nimittäin ehkä upein koskaan näkemäni huivi. Löytyy ensimmäisen kuvan alla olevasta linkistä. 


Malli: Shake it up!
Lanka: Ilun sinkku (Handu), merinosinkku (itsevärjätty), Skein Queen Limpet

4 kommenttia:

  1. Kiitos lämpöisistä sanoista! ❤️ Mysteeri saa ehdottomasti jatkoa ensi vuonna. Sun huivista tuli ihan todella kaunis. 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ❤️ Jes, sitä odotellessa! Kiitos!

      Poista

Kiitos kommentistasi!