23. syyskuuta 2019

Neulekekkerit

//Kirja saatu kustantajalta.

Olipa hauska kuulla, että tuttu bloggaajakollega on kirjoittamassa neulekirjaa. Vielä hauskempaa oli toki saada itse kirja käsiinsä!

Kirja on mielestäni mainio perusteos jopa ihan aloittelevalle neulojalle. Ohjeet ovat simppeleitä ja mikä parasta, kaikki neulotaan saumattomasti! Tiedän, että moni aloitteleva neuloja törmää ensin paloista neulottaviin paitoihin ja muihin, vaikka saumattomien neuleiden neulominen on mielestäni paljon helpompaa. Tästä kirjasta löytyy juuri sellaisia käytännöllisiä villavaatteita ja -asusteita, joita tarvitaan jokaisessa lapsiperheessä. Oma lempparini on ehdottomasti useammat erilaiset villahousut, niihin kun on mielestäni ollut hyvin vaikea löytää hyviä ohjeita. 

Kirja on myös visuaalisesti hirmu kaunis. Veera on kuvannut kuvat itse ja pidän erityisesti siitä, että kirjassa on myös ns. tunnelmakuvia. Tunnelma on ihana. Visuaalista ilmettä täydentää kaunis mattapintainen paksuhko paperi, josta tällainen paperifani on innoissaan. 


Kirjan koot tosiaan ovat 1-12 vuotiaille.
Tykkäsin kovasti tämän kirjan tekniikkaosastosta! Selkeät ohjeet, joista on varmasti monelle iloa, kun törmää kirjan ohjeissa johonkin itselle uuteen tekniikkaan. Pidän siitä, että tekniikkaohjeet löytyvät ihan kirjasta, sen sijaan, että pitäisi lähteä googlailemaan niitä erikseen.


Tämä simppeli kirjoneulepipo oli yksi lemppariohjeistani!


Olen monesti etsiskellyt peruspaidan ohjetta, johon voisi itse soveltaa kirjoneuletta tai muuta. Tässä kirjassa se nyt on.


Neulehupparin ohje on myös ollut hieman vaikeasti löydettävissä. Veeran kirjasta löytyy sellainenkin! Hauska yksinkertainen malli, jossa on raidat ilmettä piristämässä.


Laiska bloggaaja ei nyt jaksa kääntää kuvaa, jonka bloggeri itsepintaisesti päätti jättää näin päin. 

Mielestäni tämä Veeran kirja on hieman kuin Suomalainen versio suosituista Klompelompe-kirjoista. Ohjeet ovat arkisempia kuin Klompelompen romanttiset ohjeet, mutta se juuri sopii tähän Suomen säähän ja tarpeisiin. Suosittelen kirjaa lämpimästi kaikille lapsille perusvaatteita neuloville. Täältä löytyvät pipot, housut, tumput ja paidat. Kirjan ohjeista on myös meneillään yhteisneulonta, joka loppuu syyskuun lopussa. Itse tuskin ehdin tähän yhteisneulontaan mukaan, vaikka aionkin neuloa pian jotkut kirjan villahousuista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!