27. syyskuuta 2019

Hummingbird mysteerihuivi

Mysteerineulonta on ihanaa! Varsinkin, jos suunnittelijana on oma luottosuunnittelija Anna Johanna! Viime syksynä Johanna järjesti ensimmäisen mysteerineulontansa, johon tietysti otin osaa. Silloinkin neulottiin huivia ja se oli ihan mahtavaa. Kun sitten kuulin, että tänäkin syksynä neulottiin huivi, olin tietenkin heti mukana. Neulontainto oli ennen tätä yhteisneulontaa ollut hieman matalalla, mutta huivi sai minut taas neulomaan jokaisena mahdollisena hetkenä. Olenkin aika ylpeä, että huivini valmistui aikataulussa, vaikka välissä oli uuden työn aloitus ja muutto. 

Huivi siis neulottiin niin, ettei etukäteen tiennyt, millainen siitä tulisi. Lankoja käskettiin ostaa kolme toisistaan erottuvaa sadan gramman vyyhtiä. Vahvuutena oli fingering. Ohjeesta julkaistiin aina pieni pätkä kerrallaan ja neulomisaikaa pätkillä oli päivästä useampaan. Neulominen oli hirmu hauskaaa, sillä vasta ihan lopussa osasi arvata, minkälainen lopputulos tulee olemaan. Lopullinen huivi on ihana. Lämmin, juuri sopivan kokoinen, sekä kaunis. En tarkoituksella pingottanut huiviani, sillä mielestäni se ei sitä tarvinnut, enkä halunnut siitä yhtään isompaa. Nyt se asettuu kaulalle täydellisesti. 

Huivissani käytin Handun värjäämää merinosinkkua (keltainen), itsevärjäämääni merinosinkkua (musta) sekä itsevärjäämääni ja kehräämääni merinosinkkua (vihreä). Sinkku on ihan täydellinen huivilanka. Niin pehmeä ja kaunis, sekä ihana neuloa. En ole juuri neulonut itsekehräämästäni langasta, sillä kehruuharrastukseni on aika alkuvaiheessa. Se oli kuitenkin siistiä! Kehrääminen on ihanaa, ja on jotenkin upeaa, miten voi siirtyä valmistusprosessissa taas yhden askeleen taaemmas, kun voi ensin värjätä villan, kehrätä sen ja vielä neuloa itse tuotteen. 

Ohje oli helppo neuloa, mutta lopputulos on silti näyttävä. Suurkiitos Johannalle tästä ihanasti alkusyksyn piristyksestä. <3 Mitähän kivaa sitä sitten neuloisi? Onneksi minulla on puikoilla myöskin Johannan suunnittelema Hilla-paita, joten ei tässä ihan tyhjän päälle jää. Pitäisi varmaan tehdä oma tägi blogiin Anna Johannan ohjeille, niitä on nimittäin kertynyt aikamoinen kasa... 

Kuvista kiitos Inkalle!


Malli: Hummingbird
Puikot: 3,5 mm
Langat: Handu, itsevärjäämä, itsekehräämä


4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!