5. tammikuuta 2020

Hilla

Tämän paidan tarina alkoi jo kauan sitten, kun Anna Johanna julkaisi Crush paidan. Ihastuin paidan palmikkokoristeisiin hihoihin, mutta tiesin, etten todennäköisesti saisi briossipaitaa koskaan valmiiksi. Olisikohan se ollut neulefestareilla vai kässämessuilla kun näin Johannaa ja kyselin, olisikohan mahdollista saada joskus ohje laatikkomalliseen paitaan jossa olisi nämä samat (tai samantapaiset) palmikot hihoissa. Johanna innostui ideasta ja jonain päivänä Ravelryn postilaatikkooni kilahti yllättäen ihana Hilla. Kiitos tästä lahjasta ja paidan suunnittelusta Johannalle. <3 
Luonnollisesti tämä ohje oli kaikinpuolin täydellinen - ne ihanat palmikot, feidaus (jota olin kauan haikaillut kokeilevani), sekä luottosuunnittelijani mitoitus, jonka tiesin sopivan minulle kuin nenä päähän. Sitä paitsi pääsin vielä kokeilemaan Johannan omaa Hillaa kässämessuilla, joten koon valinta oli helppoa.  

Lanka on ostettu Tampereen kässämessuilta, jossa etsin sopivaa settiä kauan. Pähkäilin vaikka mitä värejä, mutta lopulta päädyin hyvin samantapaiseen settiin kuin Johannan omassakin Hilla paidassa. Tämä lanka on Skein Queenin Ravish lankapohjaa, jossa on 70 % superwash merinoa, 20 % silkkiä ja 10 % kashmiria. Lanka on hirmu ihanaa, mitäpä muuta tuolla sekoituksella voisi ollakaan. Pehmeää ja kiiltävää. Hieman tuo superwash minua jännittää, miten se käyttäytyy pesussa, mutta katsotaan. Vielä en ole paitaa kastellut. Värien nimiä en valitettavasti enää muista, mutta kolmea eri väriä tässä on. Kaksi saman värin vyyhtiä olivat keskenään niin erivärisiä, että näyttää siltä kuin värejä olisi neljää erilaista. 


Hauskaa tätä aloittaessa oli muuten huomata se, että oma käsialani on vuosien kuluessa tiivistynyt, juuri niin kuin olen halunnutkin. Aiemmin nimittäin olen joutunut näissä Anna Johannan paidoissa ottamaan yhden puikkokoon pienemmät puikot enkä välttämättä siltikään ole päässyt toivottuun tiheyteen. Tässä paidassa käytin 3,25 mm puikkoja, kun ohjeessa oli käytetty 3,5 millisiä. 

Tämä oli muuten ensimmäinen vuonna 2020 valmistunut neuletyö. Ihana paita ja ihana suunnittelija. Tämä ei todellakaan ole ensimmäinen Anna Johannan paita jonka olen neulonut, eikä varmasti viimeinenkään. Itse asiassa olen neulonut hänen ohjeillaan niin paljon, että pitäisi varmaan tehdä hänelle oma tägi tänne blogiin. Saa nähdä mitä puikoille hyppää seuraavaksi, kunhan SukkaFinlandialta ehtii. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!