11. kesäkuuta 2016

Palmikkopolkuja

Suvi Simolan Light Trails on ollut minulla tallennettuna Ravelryssä jo kauan. Joulunaikaan ostin viimein langat tähän hieman laatikkomaiseen paitaan, jonka jujuna oli hartioilla kulkevat palmikot. Neulomisen aloittamisessa meni hetki jos toinenkin, mutta nyt paita on viimein valmis. Ja vallan mainio siitä tulikin!

Paidan neulontajärjestys oli hauskasti perusraglaneista poikkeava. Ensin neulottiin kapeat, hartioille tulevat kappaleet, joiden reunoista sitten poimittiin silmukoita etu ja takakappaleisiin. Lopuksi poimittiin silmukat hihoja varten. En ole koskaan pitänyt silmukoiden poimimisesta ja hihoista sen kyllä näkeekin. Poimimiskohdista tuli aika kamalat, mutta onneksi käytössä ne eivät näy niin selvästi. Muut silmukat sain poimittua paljon siistimmin. Nyt on sitten sekin taito jos ei hallussa, niin ainakin harjoiteltuna. Ohje oli kaikenkaikkiaan todella selkeä, suosittelen.

Tämä oli ensimmäinen kerta kun neuloin Holst Garnin Noblea. Saman merkin puuvilla-villasekotteinen Coast on aiemmista projekteista tuttu. Tämä noble olikin kivempi kuin tuo Coast. Neuloessa ehkä hieman karhean tuntuista, mutta pesun jälkeen paita on ihanan pehmeä. Mitäpä muuta voi merinovillan ja kashmirin sekoitukselta odottaa. Mies tilasi jo paidan samasta langasta. Itselleni voisin neuloa hyvin toisenkin...


Malli: Light Trails
Lanka: Holst Garn Noble
Puikot: 2 ja 2,5 mm
Paino: 158 g
7 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!