20. marraskuuta 2016

Tampereen Kässämessut 2016

Tänä vuonna messuille lähtöä arvottiin pitkään, sillä ystävälläni, jonka kanssa messuilla olen aina aiemmin käynyt, oli hyvin pieni vauva. Päätimme kuitenkin yhdessä lähteä ja suunnitelmatkin olivat valmiina, kun ystäväni sairastui ja hänen reissunsa jäi tekemättä. Lähdin kuitenkin yksin liikkeelle, sillä en raaskinut jättää tätä tapahtumaa väliin. Alkuun kiertelin yksin, mutta lyöttäydyin sitten myöhemmin Hupsistarallaan Terhin ja Mehukekkereiden Veeran seuraan, kun yksin kierteleminen ei enää houkutellut. Kässäblogitapaamisessakin kävin. Olipa mukava nähdä muita bloggaajia ja  nähdä heidän lemppariostoksiaan messuilta.

Tänä vuonna päätin etukäteen, että teen selkeän suunnitelman ja ostan vain lankoja, joita oikeasti tarvitsen. Yleensä tapahtumien jälkeen lähden kotiin usean yksittäisen vyyhdin kanssa, joista ei sitten kuitenkaan saa mitään isompaa tehtyä. Tavoitteena tällä kertaa oli hankkia paitalangat itselleni ja taaperolle, ja näin teinkin. Värjäyslankaa halusin myös ostaa, jotta voin jatkaa Kool Aidien kanssa leikkimistä.

Kaiken kaikkiaan messut olivat taas yhtä huikeat kuin kahtena edellisenäkin vuonna! Tällä kertaa aikaa oli vähän vähemmän, mutta paljon ehti silti nähdä. Kuvien laatu oli tänä vuonna erityisen surkea, sillä kamerani ei ollut kovin yhteistyöhaluinen. Ensi vuonna sitten uudelleen paremmalla onnella ja toivottavasti taas vakituisen messukaverini kanssa! Eihän näitä voi jättää väliin...


Ensimmäisenä kiiruhdin Lentävän Lapasen pisteelle valikoimaan Handun lankoja omaa neuletakkia varten. Handun Ilu oli pyöritellyt vyyhtejä leteille, ja juttelimmekin pitkään siitä, miten yllättävätkin värit voivat näyttää yhdistettynä superhyvältä. 


BomBomin lankoja. Ilmeisesti aika uusi värjäri, jonka lankoja myytiin Vanja Sean pisteellä. Ilman "ei yksittäisiä vyyhtejä"-sääntöäni yksi BomBom olisi lähtenyt mukanani kotiin.


Koukuttamon lankoja. Tuntui, että itselle ennestään vieraita 
lankamyyjiä oli tänä vuonna enemmän kuin aiemmin.


Snurrella oli hurjasti valikoimaa. 


Siilivyyhdit olivat upeita! Ei ole kauankaan siitä, kun en ymmärtänyt
 läikikkäitä lankoja. Nykyään mielipide on hieman erilainen... 


Lisää siililankaa Snurren pisteellä. 


Tukuwoolia muistaakseni Silmu & Solmun pisteellä. 
Tämä oli uusi kiva lankakauppatuttavuus! 


Kankaita tuli vilkaistua tänä vuonna hirmu pikaisesti, sillä olin jo etukäteen päättänyt, etten niitä tänä vuonna osta. Edellisiäkin on jo tarpeeksi ja langat olivat nyt tarpeellisempia. Kuvassa Käpysen valikoimaa.


Käpysen merinovillat houkuttelivat. Ihania! 
Samoin tuo oikeassa ylänurkassa vilahtava jätskikangas on hirmu kiva. 


Paapiilla oli tänä vuonna oma koju ja kangasta oli hurjasti. 
Vähän olisi tehnyt mieli... 


Kainon vaatteet ja muutkin jutut puhuttelevat aina. 
Värit ja kuosit ovat niin kauniita. 


Kauneven pisteeltä löytää myös aina jotain kaunista.


Johanna K on myös yksi, jonka piste täytyy aina katsastaa.


Sokerina pohjalla tämän vuoden ainut uusi löytö, Sokru. 
Ihastuin tuohon söpöön pingviiniin!


Ainiin täytyyhän näistä upeista virkatuista nukeistakin laittaa muutama kuva. Tekijä Anna-Riikka Qvist.Loppuun vielä ostokset: Handun sukkalankaa neulapaitaan, Sokrun pingviinikortti, Dropsin Fabelia värjäysprojekteihin, Dropsin Karismaa taaperon paitaan, Tukuwoolia myös johonkin taaperon vaatteeseen, sekä Pia Westerholmin upeita siirtokuvia. Uusimman Taitolehden sain Hupsistarallaan Terhiltä, kun hänellä oli niitä kaksi.


Nämä kuvat olivat niin kauniita! Osa näistä menee sairastuneelle messukaverille. 


Tukuwoolin langat taisivat olla lempijuttuni messuilla tänä vuonna. Nämä uudet Tukut tuntuvat jotenkin pehmeämmilta kuin vanhat. Uudet upeat värit ovat toinen toistaan kauniimpia. Pakkohan niitä oli saada... Tukun sukkalanka houkutteli myös, mutta hankin sitä sitten myöhemmin. Olipahan taas messut. Ihana uuvuttava päivä täynnä mukavia kohtaamisia ja upeaa inspiraatiota. Parasta messuilla on kyllä ehdottomasti niin monien muiden käsityöintoilijoiden tapaaminen, yrittäjien kanssa jutteleminen sekä se materiaalin määrä, mitä siellä on. Ensi vuotta odotellessa, siis!

2 kommenttia:

  1. Hei, olipa Sinulla hieno postaus Kädentaidot 2016-messuilta! Toivottavasti monimonimoni saa sen luettavakseen!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!