25. maaliskuuta 2017

Ihan tavalliset sirkussukat

Koska neulonta-aikani on lapsen ja muun elämän takia suht rajoitettua, alkoi villasukille olla jo kova tarve. Päätin siis neuloa itselleni yhdet perussukat, edellisten pohjissa kun alkoi olla enemmän reikää kuin neulottua pintaa. Samalla nämä sukat olivat treenikappale tiellä kohti tiukempaa käsialaa. Kauhistuin nimittäin kerran neuletreffeillä, kun vertasin omaa sukkaani muutaman muun neulojan sukkaan - ero oli yllättävän suuri. Monesti ohjeissa onkin minun käsialaani nähden aivan liikaa silmukoita, eikä puikkokokoakaan voi loputtomasti pienentää. Päätin siis kiinnittää tulevaisuudessa enemmän huomiota neulejäljen tiukkuuteen ja nämä sukat ovatkin jo selkeästi tiukemmat kuin aikaisemmin neulotut. Vielä kun oppisi olemaan jännittämättä hartioita tiukempaa neuloessa... Niskakivuissa lieneekin syy minun koko ajan vain löystyneelle käsialalleni. 

Eipä näistä sukista sen kummempaa kerrottavaa ole. Kantapäiden, kärkien ja resorien lanka on Louhittaren Luolan Väinämöistä, värissä sirkus. Tämän 25 g minivyyhdin sain muutama joulu sitten mieheltäni joulukalenterista. Kaveriksi sille löytyi mustaa Dropsin Fabelia. Tuota sirkus-lankaa oli ihana neuloa, kun värit vain vaihtuivat puikoilla. Harvoin tulee tällaista pätkävärjättyä lankaa neulottua, koska olen enemmän semisolidien lankojen ystävä, mutta jatkossa voisi neuloa näitäkin aina silloin tällöin, sen verran mukavaa se oli.

Onneksi täällä Suomessakin on koko ajan enemmän valoa ulkona, nämä olivat nimittäin viimeiset Kanarialla kuvatut kuvat. 


Lanka: Louhittaren Luolan Väinämöinen ja Dropsin Fabel
Langanmenekki: 54 g
Malli: Oma perusohje
Puikot: 2 tai 2,5 mm...

6 kommenttia:

 1. Hieno väriyhdistelmä ja istuvannäköiset jalassa,
  joten nyt näyttää ainakin hyvältä tiukkuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näissä oli nyt tiheys kohdillaan! :) Kiitos!

   Poista
 2. Kivat perussukat, näitä aina tarvitaan :) Tiheyteen kannattaakin kiinnittää huomiota, tiheämpi neulos kestää käyttöäkin paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää olikin toinen syy, miksi haluan tiivistää käsialaani. :) Muissahan sillä ei niin ole merkitystä mutta sukissa on kyllä tärkeetä. Sen kyllä huomaa, että kuluu nopeammin, kun käsiala on löysä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!