6. huhtikuuta 2017

Vauvajuttuja

Meidän perheeseen odotetaan toista lasta, jonka olisi tarkoitus syntyä alkukesästä. Esikoiselle neuloin aikanaan Puerperium Cardigan -paidan, johon hänet sitten puin, kun oli aika lähteä sairaalasta kotiin. Tälle toiselle vauvalle halusin saman paidan, mutta ihan oman. Ohje on selkeä ja paita kaikinpuolin helppo ja nopea neulottava. Ainut asia, minkä muutin, oli nappien määrä. Oikeasti minun oli tarkoitus vähentää niitä enemmän, mutta jotenkin vahingossa tein kuitenkin kuusi napinläpeä, kun alkuperäisessä paidassa on seitsemän. Mielestäni näin montaa nappia ei paita tarvitse, ne vain hankaloittavat pukemista. 

Muuta en ole tälle vauvalle vielä neulonut, mutta onhan tässä onneksi aikaa vielä. Mieheni vitsaili joskus, että toukokuussa olen jo niin raskaana, etten voi tehdä muuta kuin istua sohvalla ja neuloa. Mielestäni se oli vallan mainio idea. Ainakin sukkia ja myssyjä haluan vauvalle tehdä, ja kenties jonkun kivan paidan isommassa koossa odottamaan. Ihan pienellä en viimeksi juuri tykännyt neulepaitoja käyttää. Tämä yksi minikokoinen saa siis riittää.


Lanka: BC Garn Semilla
Puikot: 3,5 mm muistaakseni
Langanmenekki: 65 g
Löysin kirppikseltä ihananväristä merinolankaa, joka todennäköisimmin on Louhittaren Luolan Tuulen Tytärtä. Neuloin langasta myssyn ja sukat ystäväni vauvalle, joka syntyi aivan muutama päivä sitten. Myssy on Veera Välimäen Bits + Pieces, jota olen katsellut sillä silmällä jo kauan. Nyt viimein ostin ohjeen, eikä kyllä kaduta. Malli on kivempi kuin niissä perinteisemmissä siksakmyssyissä yms. Tämä neuloutui nopeasti eikä lankaakaan kulunut juuri minkään vertaa. Kavennukset olisi voinut tehdä siistimminkin, mutta ensi kerralla sitten... 


Malli: Bits+pieces
Lanka: Louhittaren Luolan Tuulen Tytär (ehkä) 
Puikot: 2,5 mm
Langanmenekki: 18 g


Malli: Junasukat
Puikot: 2,5 mm 
Langanmenekki: 23 g 

4 kommenttia:

 1. Ihanat! Ja onnea tulevan perheenlisäyksen johdosta!

  VastaaPoista
 2. Suloisia. Bits+pieces on mun ehdoton suosikki vauvaneulomuksista. Se on niin nopea tehdä viemisiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuli kyllä kertakokeilulla munkin uudeksi lempparivauvalahjaksi. Ihanan helppo ja nopea.

   Poista

Kiitos kommentistasi!