6. helmikuuta 2018

Hellunen

Sukkafinlandia jatkuu ja neljäs etappi valmistui jo aikoja sitten. Talvi vain on bloggaajalle haastavaa aikaa, sillä valoa on niin vähän. Ulkonakin on märkää, eikä sukkasillaan tee mieli mennä sinne poseeraamaan. Saati, että ehtisi ulos valoisaan aikaan miehen kanssa. Yksin kun sukkia on hieman haastava kuvata. Mutta sisäkuviin on nyt sitten tyytyminen. Onneksi valo on jo lisääntynyt hurjasti ja kohta kevätkin tulee! 

Neljännen etapin sukat ovat Pirjo Iivosen suunnittelemat. Ensivilkaisulla en ihastunut malliin, mutta kun rupesin sitä neulomaan, ihastuin pitsikuvioon. Kuvio lienee yksi kivoimpia neulomistani. Helppo toteuttaa ja kaunis lopputulos. Mallissa on mielestäni vähän liikaa kaikkea, mikä on aika yleistä kilpailusukissa. Niissä kun osanottajat usein haluavat oppia jotain uutta. Näissä sukissa itselleni uutta oli tuo alun nirkkoreunus. Haluaisin neuloa nämä sukat joskus uudestaan yksivärisenä, ilman tuota nilkan Latvialaista palmikkoa. 

Sukkien jalkaterässä on tuota samaa pitsikuviota, mitä varressakin, mutta langan tummasta väristä johtuen sitä on vaikea erottaa kuvista. Lanka on Tukuwool Sockia, jota pääsin viimein testaamaan.  Värit ovat haave ja sake. Ihan superihanaa lankaa! Ajattelin langan ehkä hieman kutittavan minua, mutta paljaassakin jalassa nämä sukat tuntuvat mukavilta. 

Tämä etappi oli kyllä kaikinpuolin todella kiva, mutta sukkia raportoidessani mokasin ja ilmoitin sukat vain kilpailualustan ketjuun sähköpostin sijaan. Mokasta johtuen sain lopulta pisteet n. 30 sijaa alempaa, kuin oikea sijoitukseni olisi ollut. Tästä johtuen fiilis koko kisaa kohtaan vähän laski, sillä yritin näiden sukkien kanssa tosissani, tai niin tosissaan kuin kahden alle kolmivuotiaan lapsen kanssa voi, mutten kuitenkaan saanut "oikeita" pistetä. Viideskin etappi kuitenkin tuli neulottua, enkä usko, että kykenen viimeistäkään etappia jättämään välistä, on tämä sen verran kivaa kuitenkin. 


Malli: Hellunen / Pirjo Iivonen
Lanka: Tukuwool Sock
Puikot: 2 mm 
6 kommenttia:

 1. Niin nostan hattua kun oot saanu noi kaikki neulottua! Mulla tökkäs koko neuloosi uuteenvuoteen, joulukuun neulomukset otti vissiin ihan liian lujille. Laskin et 8 paria sukkia joista 6 alle 2,75mm puikoilla, ei ihme että sukkien tikuttaminen vähän tökkii tällä hetkellä :D oon mä jo yhen sukan saanu valmiiksi, dk-vahvusesta langasta just ja just pysty neuloo :D
  Vähän kyllä harmittaa se että mulla olis periaatteessa ollu mahdollisuudet päästä sinne top 5 joukkoon ku kuudentena lopetin mut kai tää kisa tulee joskus uudestaankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekee kyllä jo aika tiukkaa :D ja sanotaanko että haaveilen tällä hetkellä piposta, lapasista, paidoista jne eli kaikesta mahdollisest paitsi sukista :D

   Nojoo, en ihmettele että otti koville! Sä vielä neulot ne kisasukat niin nopsaan! Mutta joo, ehkä toi tulee uudestaan vielä :) tai sitte lähet Tour de Sockille tavotteleen kärkisijoja.

   Poista
 2. Minäkin tykkäsin tuosta pitsikuviosta tässä mallissa. Muuten olen kyllä ihan samaa mieltä, että näissä oli vähän liikaa kaikkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei varmaan oltu ainoita jotka ajatteli näin :) Kisasukat on monesti tällaisia.

   Poista
 3. Kivat sukat. Harmillinen pisteiden menetys, mutta tsemppiä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!