27. marraskuuta 2019

Pipo ja lapaset

Kässämessuperinteisiin kuuluu, että reissulla kuvataan jokin valmistunut neule. Tällä kertaa kuvattavia neuleita oli kaksi, tosin itse kuvien otto sujui paljon viime vuotta sukkelammin. Viime vuonna nimittäin paistoi aurinko, kun taas tänä vuonna satoi vettä. Kuvista kiitos Inka ystävälle. <3

Ensimmäisenä esittelyyn uudet lapaset. Minulla on paha tapa neuloa lapasia vain lahjaksi, joten omat kädet jäävät usein ilman mitään lämmikettä. Näihin lapasiin sain langat lahjaksi neuletoverilta, joten nämä oli pakko neuloa itselle. Hyvä niin, lapastarve kun tosiaan oli jo kova!

Lapasiin on otettu ohje Tiina Kuun sukkakirjasta, jonka loistavuus piilee juuri siinä, että mallit ovat helposti muokattavissa. Tämä kuvio istui lapasiin ihan yhtä mainiosti, kuin sukkiin. Langat ovat tosiaan neulojakaverin jämiä, joten niistä ei ole sen tarkempaa tietoa. Väriyhdistelmäkin on kaverin suunnittelema.
Pipo on toinen asuste, jota minulta ei juuri löydy. Ostin tähän pipoon langat jo viime vuonna, kun tarvitsin Shake it up-mysteerihuivin kaveriksi pipon. Lanka oli samaa väriä kuin huiviin käytetty merinosinkku, mutta eri laatua. Kun sain langan käsiini, totesin värin olevan kuitenkin aivan erilainen, joten lanka jäi varastooni pyörimään. Tänä vuonna viimein nappasin sen puikoille ja pipo syntyikin paksusta langasta hetkessä. Valmiissa pipossa väri tosin ei näyttänyt hyvältä, joten seuraavaksi valmis pipo hautautui neulekoriin, kunnes viimein päätin värjätä sen. Mielestäni lopputulos on onnistunut, ja mikä parasta, pipo sopii moneen huiviini täydellisesti.  


Lanka: Skein Queen Crush DK
Malli: Justyna Lorkowska - Tied Knots1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!