21. heinäkuuta 2015

Pehmoista vauvalle

Näin aurinkoisena kesäpäivänä (jo toisena peräkkäin!) on hyvä blogata villahaalarista. Kyllä se syksy sieltä joskus tulee, vaikka vielä ei toki olekaan kiire. Tämän haalarin tein jo viime jouluna, kun tuli istuttua busseissa kymmeniä tunteja reissaten Pohjois-Amerikan itärannikkoa ylös ja alas. Kuvat tuli otettua vasta nyt, kun on saatavilla malli puvun sisälle. Enää ei pukukaan ole jättikokoinen vauvan päällä, sanotaanko että se on huolestuttavankin sopiva. Ei taida ihan talvella enää mahtua päälle.

Lankana tässä puvussa on Dropsin Baby Alpaca Silk, joka on niin pehmeää, että tekisi mieli tehdä samasta langasta itsellekin tällainen puku. Onneksi en ole ihan niin hullu...


Lanka: Drops Baby Alpaca Silk
Puikot: 2.5 mm 


Tein puvun koossa 6/9 kuukautta, muta meidän reippaasti kasvavalle vauvalle ei taida mennä enää edes tuossa kuuden kuukauden iässä. Tässä kuvassa vauva on 2 kk ja 61 cm. Vielä on onneksi vähän kasvunvaraa. Jos tekisin puvun uudestaan, neuloisin vartalo-osan pidemmäksi ja tekisin muutaman ylimääräisen lisäyksen lahkeisiin, jotta vaipalle jäisi enemmän tilaa. 

Tämä malli oli muuten todella ihanaa neulottavaa. Saumoja ei jäänyt ommeltavaksi, mitä nyt muutama sentti haaroista ja kainaloista. Ohje oli selkeä ja helppo. Lopputulos on mielestäni yksinkertaisen kaunis. Sen verran muokkasin mallia, että jätin kirjoneuleen pois ja tein haalarin yksivärisenä, sekä vaihdoin lahkeiden- ja hihansuiden helmineuleen joustinneuleeksi. Sen verran kiva malli, että pitää varmaan tehdä vielä suuremmassa koossa tämä uudestaan. Ja samasta langasta, ehdottomasti. Tuossa langassa on 70 prosenttia vauva alpacaa ja 30 prosenttia mulberry silkkiä. Lopputulos on mielestäni juuri täydellinen. Värikartta saisi tosin olla hieman mielenkiintoisempi.


Luonnonvalkoiseen haalariin sopivat nämä puunapit mielestäni erittäin hyvin. Napit löytyivät muistaakseni eurokankaasta. Ehkä ensi kerralla esittelyssä sitten jotain kesäisempää, saapa nähdä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!