17. heinäkuuta 2015

Viimeinkin projektipussukka!

Olen jo pitkään haikaillut oman projektipussukan perään, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Ihastelin Neulistin supersöpöjä pussukoita ja kaipailin omia. Jotenkin ohjeet ovat muka tuntuneet liian monimutkaisilta ja perehtymistä vaativilta. Vauvan kanssa aikaakaan harvoin on liikaa ompelutouhuihin. En jotenkin osaa aloittaa ompelua, ellen saa tekelettä heti samalla kerralla tai viimeistään aivan pian valmiiksi. Siksi neulominen sopii minulle paremmin näin vauvanhoidon ohessa. 
Alkuviikosta tuli kuitenkin käytyä Tallinnassa ja Karnaluksista tarttui mukaan vetoketjuja. Niiden innoittamana päätin viimeinkin ottaa itseäni niskasta kiinni. Löysin netistä todella selkeän ja helpon ohjeen. Aikaahan tämän tekemiseen upposi paljon, kun ensin piti siivota kangasvarasto, kaivaa esille kaikki kangasvaihtoehdot, mallailla ja viimein valita oikea kangas + vetskari kombo. Lopulta päädyin leikkaamaan kankaat vanhasta Ikean pussilakanasta, josta on aiemmin syntynyt jo vauvan pussilakana sekä vaipanvaihtoalusta. 


Tukikangas teki kankaasta jotenkin oudon ryppyistä, pitää ensi kerralla kokeilla jos saisi alemmalla silityslämpötilalla siistimpää jälkeä aikaiseksi. 


Vuorinkangas on saman pussilakanan toista puolta, leveämpää mustavalkoista raitaa. Pussukan sisään pääsi nyt muutama jämälankakerä, kunnes sopivan projektin tullessa vastaan pussukka pääsee oikeaan käyttöönsä. Seuraavaksi voisin tehdä pussukan jossa olisi reikä niin, että lankakerää voisi pitää siellä sisällä neulomisen aikana. Tähän tapaan. 


Laitanpa tähän muutaman tekovaiheen itselleni muistiin. Kankaat leikataan niin, että leveys on yhtä leveä kuin koko vetoketjun pituus, ja pituus niin pitkä kuin pussukasta haluaa tehdä. Tässä siis n. 32 cm x 45 cm. Vuorikangasta samanlainen pala, totta kai. Tarvitaan myös 10 x 18 cm pala, josta tulee nuo päätylenkit. 

1. Ompele vuori- ja päällikankaat yhtä aikaa kiinni vetoketjun toiseen sivuun. Tee päälletikkaus.
2. Toinen sivu kiinni samoin. 
2. Ompele sivulenkkipalan reunat kiinni ja leikkaa se puoliksi. 
3. Avaa vetskari. 
4. Aseta sivulenkki KESKELLE reunaa, veskarin kohdalle. Ompele sivusauma ja toista toisessa päädyssä. 
5. Leikkaa kulmiin 4,5 cm x 4,5 cm kolot. 
6. Taita kolot ja ompele kiinni. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!