7. heinäkuuta 2015

Pienten vaatteiden ihanuus

Pieniä vaatteita on niin mukava ommella, monestakin syystä. Ensiksikin kangasta menee hurjan vähän, toiseksi trikoo ja saumuri yhdistelmä on helppo ja nopea sekä kolmanneksi lopputulos on yleensä hurjan suloinen, ainakin kun pääsee vauvan päälle. Ne vähemmän suloiset voi sitten vähin äänin haudata kangaskasojen uumeniin... 

Tänä keväänä kävin usein ystäväni luona viettämässä aikaa ja ompelemassa. Lopputuloksena meidän vauvalla on nyt ainakin pöksyjä, niitä kun oli niin nopea tehdä. Valmistui tuokioiden aikana sentään muutakin, esimerkiksi huppari jonka kaava luokitteli muistaakseni 62 kokoiseksi, lopputulos mahtuu ehkä vuoden ikäiselle ja silloinkin saa hihoja kääriä. Tällä kertaa moka taisi tosin olla kaavassa, eikä minussa.


Kankaat: Talvitrikoota ja mustaa resoria kestovaippakaupasta
Kaava: Ystäväni (?) piirtämä housukaava

Tällä mallilla tuli tehtyä ainakin neljät housut. Niin helppo ja nopea. Ja lopputuloskin on toimiva, tosin joissain pöksyissä resori jäi vähän turhan löysäksi. 


Pienet varpaat ovat vain niin söpöjä! 


Ihan kamala kuva, mutta kelvatkoon paremman puutteessa. Ompelin tuosta pyöräkuvioisesta puuvillakankaasta vauvalle takin ja jämäpalasta testasin toimivatko vauvan pöksyt puuvillasta ommeltuna. Hyvin ovat käytössä toimineet, puuvilla on sen verran ohutta ja pehmeää, että on varmasti mukavaa käytössä. Malli on sama kuin yllä olevissa housuissa. 

Tampereen viimevuotisilta kässämessuilta ostin paapiin ihanaa Siiri keinuu luomujerseytä. Metrin palasta on riittänyt vaikka mihin. Olen ommellut kankaasta yhdet housut samalla mallilla kuin nämä muutkin, ne tosin ovat kadonneet jonnekin. Pitääpä penkoa kaappeja ennen kuin vauva kasvaa liian suureksi... Housujen lisäksi kankaasta ovat syntyneet jo mainittu jättihuppari, sekä ihana jumpsuit Ottobren jollakin peruskaavalla. Samoilta messuilta nappasin mukaan keltaista resoria joka sopii täydellisesti tuohon kankaaseen.


Jumppis on ihanan ohut, pitäisikin kokeilla joko se olisi sopiva, toimisi hyvin näillä astetta viileämmillä kesäkeleillä.2 kommenttia:

  1. Tää jumppiskaavaki on muuten mun kaavottama :D ei oo tullu koskaa puheeks varmaan :) kivoja kuvia oot saanu näistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijjaa :D olin ihan varma et se oli valmiskaava. Ihmeen hyvä se oliki ottobren kaavaks ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!