3. tammikuuta 2016

2015

Olisi kivaa olla sellainen ihminen, joka pitää tarkkaa kirjaa lankaostoistaan, kulutetusta langanmäärästä sekä neulotuista asioista. Harmi vain en ole, ainakaan nyt. Jonkinlaista yhteenvetoa haluan kuitenkin tehdä viime vuodesta.

Vuonna 2015...

...innostuin ensimmäistä kertaa sukkien neulomisesta, kun löysin fingering vahvuiset sukkalangat. Nykyään voisin neuloa (lähes) kaiken sukkalangoista, varsinkin louhittaren luolan väinämöisestä. Innostus alkoi, kun neuloin ensimmäiset vähän haastavammat sukkani, Cookie A:n In and Out ohjeella. Postaus näistä sukista löytyy täältä. Näiden sukkien lisäksi tänä vuonna tuli neulottua vauvansukkia, muistaakseni kuudet tai seitsemät. Aikuisten sukkia neuloin 5 paria, sekä yhden parittoman sukan, joka väärästä koosta johtuen joutuu purkuun.


... Ostin enemmän ja kalliimpaa lankaa kuin koskaan aiemmin. Hups. Niin kai se menee, että koko ajan tekee mieli käyttää yhä laadukkaampia lankoja. En kyllä edelleenkään osta niitä kalleimpia vyyhtejä, mutta markettilangat ja edullisimmat langat ylipäätään ovat jääneet täysin pois ostoslistalta. 


... Aloitin bloggaamisen ja harjoittelin valokuvausta. Yhä on kuvissa hurjasti parannettavaa, mutta onnistuneita otoksia on selvästi enemmän kuin ennen. Aloitin bloggaamisen toukokuussa ja kirjoitin yhteensä 32 postausta. 

... Värjäsin lankaa ensimmäisen kerran.


... Neuloin enemmän vauvaneuleita kuin koskaan aiemmin. Keväällä syntynyt vauva oli inspiraationa useimmissa neulomuksissa alkuvuonna. Pipoja vauvalle olen neulonut tänä vuonna muistaakseni 5. Lapasia ainakin 3 paria, muistaakseni enemmän. Villapaitoja neuloin 4, yhden villahaalarin sekä yhden mekon joka tosin ei jäänyt meille. Neuloin vauvalle myös kahdet puuvillahousut. Vauvajutut löytyy vauvalle tunnisteen kautta. ... Tulin äidiksi pienelle pojalle. 


... Rakastuin Italiaan.... Aloin tosissani innostua ompelusta. Taidotkin kehittyivät jonkin verran. Tälle vuodelle voisin luvata ommella  huolellisemmin ja enemmän. Ompelin itselleni 4 imetysmekkoa, vauvalle vaikka mitä, lempparina kastemekko


... Neuloin huiveja useamman kuin koskaan ennen. No, tämän lauseen voisi liitää melkein mihin tahansa käsityöhön tänä vuonna. Neuloin yhteensä 5 pitsihuivia. Jonkun mittapuulla vähän, minun mittarillani aika monta. ... Hoksasin kuinka upeasti käteen istuu kiilapeukalo, ja sen seurauksena neuloin lapasia. 1,5 paria kämmekkäitä ja viitisen paria lapasia tuli tehtyä syksyn aikana, plus vauvalapasia jonkunlainen määrä. 

Kaikenkaikkiaan tämä on ollut erinomainen käsityövuosi. Alkuvuodesta aikaa käsitöille oli enemmän kuin koskaan aiemmin, kun vauvaa odotellessa ei paljon muuta mahdollista tekemistä ollut. Loppuvuodesta aikaa oli vähemmän, mutta sitä mukavampaa tekeminen oli. 

Ompeluksista lempparijutut ovat pikku laukku sekä vauvan tossut.
Neulomuksista lempparit on ehkä Titanium huivi sekä vauvan palmikkojakku.
Sellainen ihana vuosi. Säntillinen ihminen olisi kenties tehnyt yhteenvedon viimeistään vuoden ensimmäisenä, tai jopa 2015 vuoden viimeisenä päivänä, mutta ei kait se niin tarkkaa ole. 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!