29. syyskuuta 2017

Palmikkopaita

Tuli pakkomielle paksusta palmikkopaidasta vauvalle. Sopivaa ohjetta ei millään meinannut löytyä. Tämä ohje näytti heti täydelliseltä, mutta kuvan perusteella päättelin, että se neulotaan paloista. Palaneuleet eivät ole minun juttuni, joten hylkäsin ohjeen. Selattuani ravelryn vaihtoehdot, palasin takaisin tähän ja kappas vain, sehän olikin saumaton. Ostin heti ohjeen ja aloitin paidan, mutta muut projektit kiilasivat edelle ja lopulta tämän valmistumiseen meni muutama kuukausi. Itse paita oli kyllä paksun lankansa ansiosta supernopea neulottava. Tästä tuli aikalailla juuri sellainen, millaisen paidan halusinkin. Mitoitus on mielestäni hieman pieni, sillä tämä 6 kk koko on meidän 3 kk ikäiselle vauvallemme vain hieman reilu. 

Paidan kaveriksi piti toki neuloa villasukat. Olen jo kauan sitten ostanut tämän Schoppel Wollen jämäkerän facebookin lankakirppikseltä tarkoituksena neuloa siitä vauvalle pitkät villasukat. Nyt viimein sain aikaiseksi, sillä langan keltainen oli juuri samaa sävyä kuin paita. Tämä lanka oli ihanaa! Värit liukuivat yhdestä toiseen aikalailla täydellisesti. Tätä lankaa on ehkä pakko ostaa lisää...  

Villahousut vielä, niin vauva on valmis syksyyn. 


Malli: Silver Birch
Lanka: Drops Karisma
Koko: 6 kk

Sukat: Junasukat
Lanka: Schoppel Wolle Zauberball Stärke 6
Puikot: 2,5 mm

3 kommenttia:

  1. Ompa kauniin värinen ja hyvin suloinen villapaita sekä tämän omistaja! Itse pystyn käyttämään pelkkiä merinovillapaitoja, kun normaali villa kutittaa niin paljon. Tulevaisuudessa haluan kyllä itsekin oppia neulomaan yhtä taitavasti kuin sinäkin ja ilahduttaa tuttuja itsetehdyllä lahjalla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!