12. syyskuuta 2017

Sammalmättäät

Tour de Sock on jo lähes ohitse, mutta minä esittelen vasta kolmannen etapin sukkani. Nämä ovat olleet valmiina jo viikkoja, mutta ensimmäiset kuvat olivat epätarkkoja ja uusien ottamisessa kesti kauan. Ensinäkemältä nämä sukat eivät innostaneet, jotenkin ne olivat liian tavalliset. Olin odottanut Tourilta jotain ihmeellisempää. Lopputulos on kuitenkin mielestäni kaunis, vaikkei näissä nyt mitään kovin ihmeellistä olekaan. Helppoa ja yksinkertaista pitsikuviota ja simppeliä palmikkoa vuorotellen. Parasta näissä sukissa oli pieni kikka, jonka avulla kantalapusta tuli todella siisti. Lapun reunimmaiset silmukat nostettiin niin, että lanka oli työn edessä ja neulottiin seuraavaksi takareunasta. 

Ohje oli epäselvä, siihen nähden kuinka yksinkertaiset sukat itsessään olivat. Tämä taitaa olla tyyliseikka, sillä kuulemma monet pitävät juuri tämän suunnittelijan sukkaohjeista. Lanka on värjäämääni Dropsin Fabelia. Pidän tästä värityksestä kovasti ja melkein harmittaa, etteivät nämä sukat jää omaan käyttööni. Pitänee värjätä lisää vihreää, seuraavaksi ehkä jotain todella tummaa ja syvää vihreää. 

Nämä olivat viimeiset sukat Tourilla, jotka sain valmiiksi aikarajan puitteissa. Neljännen etapin sukatkin olisivat valmistuneet, mutta lanka loppui kesken enkä saanut uutta käsiini ennen etapin loppua, sillä jouduin vauvamme kanssa sairaalaan. Tour oli todella positiivinen kokemus kaikenkaikkiaan. Opin jonkin verran uutta, lähinnä pieniä erilaisia tapoja tehdä tuttuja juttuja. Oli jännittävää odottaa aina seuraavaa etappia. Neulominen oli hauskaa, eivätkä sukat vielä alkaneet kovin pahasti kyllästyttää. Jätin kuitenkin Tourin kesken, enkä neulonut kahta viimeistä paria, sillä aikaa ei enää oikein sukille ollut. Aion todennäköisesti osallistua tourille ensi vuonnakin, ja suomen vastaavaan kilpailuun, Sukka-Finlandiaan on jo paikka varattuna. 


Malli: Indecisions
Lanka: Itsevärjätty Drops Fabel
Puikot: 2 mm Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!