30. heinäkuuta 2015

Joskus on kiva olla tyylikäs

Neuloin vauvalle aika monta villatakkia/paitaa, mutta oikeastaan kahta lukuunottamatta kaikki meni enemmän tai vähemmän pieleen. Ongelmana oli lähinnä neuleiden pieni koko ja se, ettei pienellä vauvalla oikeasti ole kovinkaan käytännöllistä käyttää villapaitaa. Olinhan minä niin lukenut, mutta kun teki niin mieli neuloa pienen pieniä villapaitoja. Harrastushan tämä on, ettei kai sillä niin väliä ole käyttääkö joku tuotoksia vai ei. Onpahan ainakin valmiina jos joskus meille tulee minivauva... Yksi neule lähti jo kiertoon, kun oli kuitenkin liian tyttömäinen meidän pojalle.

Yksi onnistunut neule oli puerperium cardigan, jonka neuloin vauvan sairaalasta kotiintulo vaatteeksi. Siinä tehtävässä se saa luvan palvella tulevaisuudessakin, jos meille joskus lisää lapsia tulee. Siitä ei nyt ole kuvaa.

Ylivoimaisesti onnistunein vauvan neuleista oli seuraava villatakki. Koko on tässä vastasyntyneen sijaan muistaakseni 3 kk, se on siis tarpeeksi iso jotta sitä ehtii joskus käyttääkin... Pidän myös tuosta helmineuleen ja palmikon yhdistelmästä. Ainut mistä en tässä neuleessa pitänyt, olivat monet ommeltavat saumat lopussa. Hihat sentään tehtiin pyörönä.


Malli: Lapsen palmikkojakku - Moda 3/2014
Lanka: Drops Baby Merino
Puikot: 2.5 mm

Mallia muokkasin sen verran, että jätin kauluksen pois. Sen sijaan tein kaulukseen muutaman kerroksen joustinneuletta. 


Tarkoitukseni oli ottaa tästä paidasta kuvia myös vauvan päällä, mutta hänpä päätti nukkua koko ajan vaunuissa. 


Tämän neuleen lisäksi neuloin vauvalle kesäpöksyt. Harmittelin keväällä, etten oikein kesävauvalle viitsi villahousuja neuloa, mutta jotkut housut olisi kiva tehdä. Törmäsin sitten ravelryssa hauskojen kesähousujen ohjeeseen. Piti heti kipaista langat kaupasta ja ruveta hommiin. Ei siinä muistaakseni montaa hetkeä mennyt ennen kuin housut olivat valmiit. 


Malli: Kanoko pants
Lanka: Schachenmayer Journey
Puikot: 4 mm

Lanka oli hauska uutuus Titityystä. Journey on putkilomaista lankaa, joka oli yllättävän pehmeää sisältämäänsä tekokuitumäärään nähden. Sitä oli todella mukava neuloa. 


Jos neuloisin nämä uudestaan, tekisin haaraosan pidemmäksi. Se pidentäisi myös käyttöikää todella paljon, sillä mielestäni tässä mallissa ei haittaa vaikka lahje jäisikin vähän lyhyeksi. 

Liekö johtuu lähestyvästä syksystä, mutta viime päivinä on tehnyt hurjasti mieli neuloa. Tällä hetkellä on kolme (plus muutama... muu) työtä kesken ja valmistakin tulee nopeasti. Toinen peräkkäinen Nurmilintu-huivi kaipaa vain päättelyä ja pingotusta. Ehkä se onkin sitten seuraavana esittelyvuorossa. Tai ehkä ei, saapa nähdä. 


8 kommenttia:

 1. Hei! Blogistani mitatulitaastehtya.blogspot.fi löytyy sinulle tunnustus. Käy kurkistamassa! ;)

  VastaaPoista
 2. Liebster awardia pukkaa, tsekkaa tarkemmat tiedot täältä: http://ihanitetehty.blogspot.fi/2015/08/liebster-award.html

  VastaaPoista
 3. Olinhan mä täällä käynytkin vauvan neuleita ihastelemassa. Oli kiva tavata eilen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä :) siellä ois kauemminkin viihtynyt neulomassa. Kakut ja neuleet sopii hyvin yhteen.

   Poista
 4. Minulle kävi ihan samalla lailla, että suurin osa niistä vähistä vauvaneuleista joita sain raskausaikana tehtyä olivat joko alkuaankin sopimattomia tai sitten jäivät heti pieneksi. Eipä sitä vain tiedä ennen kuin pääsee tositoimiin, ja varmaan riippuu paljon vauvasta, perheestä ja toimintatavoista mikä kenellekin sopii. Lapsen kasvaessa tilanteet muuttuvat moneen kertaan eikä kasvuvauhdistakaan oikein tiedä, joten yritä siinä nyt sitten päättää mikä malli olisi hyvä ja mikä ei. :D

  Tosi somia ja käytännöllisen oloisia on kyllä nämä! Voisikohan housujen kauluksen purkaa ja neuloa pidemmäksi, niin saisi lisää käyttöikää?

  VastaaPoista
 5. Niinpä :D olis varmaan raskausaikan pitänyt keskittyä neuloon itelleen vain ja neuloa vauvalle sitten syntymän jälkeen. Luulen että villapaidat yms. tulee käyttöön nyt syksyllä ja talvella, ei vastasyntyneellä :D Ei se vauva nyt niin kovaa vauhtia kasva ettei nytkin ehtisi sille jotain neuloa.

  Kiitos! Hyvä idea, lanka vain tuli käytettyä aikalailla loppuun näitä tehdessä. Ehkä voisi laittaa ne vaikka kiertoon, kun nyt lähipiiriin on muutama vauva syntynyt/syntymässä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!