1. toukokuuta 2017

Värien ihanuus

Syskyllä seisoin Lentävän Lapasen messupisteellä Tampereella ja pyörittelin käsissäni Handun lankavyyhtejä. Halusin tehdä niistä paidan, mutta värin valinta oli vaikeaa. Pohdin otanko jonkun "turvallisen" tumman, vai jotain ihanaa ja värikästä. Onneksi Handun upeat värit houkuttelivat liikaa ja valitsin tämän oranssin. Oranssi on kenties lempivärini, mutta päälläni sitä näkee harvoin. Jatkossa toivottavasti enemmän, ainakin tämän yhden paidan muodossa. Muutenkin pitäisi käyttää enemmän värejä. Onneksi seuraava puikoilla oleva paita onkin keltainen. 

Malliksi valitsin jo ennen messuja Grace-paidan, joka hurmasi yksinkertaisuudellaan ja istuvuudellaan. Ohjeen mukaiset kolme lankavyyhtiäkin sopivat hyvin messubudjettiin, vaikka loppuun asti epäilin, voiko tähän oikeasti riittää kolme 100 g vyyhtiä, mutta niin ne vain riittivät. Mietin ensin ohjeen olevan hieman kallis, mutta kun ostin sen ja näin kuinka yksityiskohtainen se on, ei hinta tuntunut enää ollenkaan pahalta. Ohje oli likipitäen täydellinen, niin tarkka ja mukava neuloa. Silmukkamäärät ilmotettiin joka välissä ja muutenkin kaikki yksityiskohdat lukivat ohjeessa. Kokoja oli myös laidasta laitaan. Itse neuloin koon 38, joka muuten on sopiva, mutta hihat ovat hieman tiukat ja kuten kuvastakin näkyy, yläosa voisi istua hieman paremmin. No, syytän osittain tätä raskautta, eiköhän takki istu jatkossa paremmin kun pääsen taas tavallisempiin mittoihini. Hihat tuntuivat muutenkin jo yhden käytön jälkeen paremmin istuvilta. Hihoihin neuloin usean sentin lisäpituutta, ja nyt ne ovat aikalailla juuri sopivat. Vielä pidemmätkään eivät haittaisi. Ostopaidoissa minulla onkin yleensä ongelmana liian lyhyet hihat. 

Lanka oli superihanaa myös. Väri on ihana ja neuletuntuma vallan mainio. Valmiina takki hieman kutittaa minua, mutta ei häiritsevästi. Taidan olla suht herkkä villan kutittavuuden suhteen.  


Malli: Grace koko 38
Lanka: Handun sukkalanka 
Langanmenekki: 263 g
Puikot: 2,5 mm
Tästä paidasta alkoi kunnon paitakuume, ja nyt puikoilla onkin kaksi uutta paitaa. Toivottavasti ne valmistuvat joskus tässä lähiaikoina. 

9 kommenttia:

 1. Tulipa ihana! Kannatti valita värikästä. ❤️

  VastaaPoista
 2. Ihana paita, oranssi väri sopii sulle tosi hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, tää toimi päällä tosi hyvin lopulta. :)

   Poista
 3. On kyllä todella kaunis takki! Ja ihana väri tuo oranssi :)

  VastaaPoista
 4. On ihana ja oranssi nyt on vaan niin hyvä väri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oranssi on ihan huikea väri. Meidän värimaut kyllä sun blogin perusteella on aika monessa suhteessa samanlaiset. Kiitos!

   Poista

Kiitos kommentistasi!