29. marraskuuta 2018

Magnolia-pipo silkkibambumerinosta

//Lanka saatu bloginäkyvyyttä vastaan. 

Kässämessuviikonloppuna yhtenä ohjelmanumerona meillä oli ystäväni Inkan kanssa muutaman neuleen ja yhden mekon valokuvaus. Oli ihanaa ottaa blogia varten kuvia jonkun sellaisen kanssa, joka oli touhusta ihan yhtä innoissaan kuin itse olin. Sääkin oli aivan ihmeellinen. Yleensä kun valokuvaus marraskuisessa Suomessa on enemmän kuin hankalaa, niin kuin varmasti kaikki bloggaajat tietävät. No, ei tänä sunnuntaina. Aurinko paistoi upeasti ja yhdessä koivussa oli vielä jopa lähes kaikki lehdet tallella. Muutenkin tämä kässämessusunnuntai oli ihana: nukuimme pitkään, söimme ihanan hotelliaamupalan, kävelimme auringonpaisteessa ja otimme kuvia, kiersimme yhden kirppiksen ja istuimme kahvilassa monta tuntia neulomassa. Eipä juuri parempaa ohjelmaa voisi olla.

No, asiaan. Ystäväni suostui onneksi olemaan mallina näissä pipokuvissa, kun pipo ei omaan päähäni mahdu. Malli on Magnolia hat ja lanka on ihanaa bambusilkkiä Eijan kudontaputiikilta. Langassa on 65 % merinovillaa, 20 % bambua ja 15 % silkkiä. Kuten blendistä voi päätellä, on lanka unelmanpehmeää. Oletettavasti silkin ansiosta langassa on myös upea kiilto. Sain Eijan kudontaputiikilta kolmea erilaista lankaa testiin ja tämä oli kyllä ehdottomasti niistä minulle mieluisin. Tästä tulisi varmasti ihana paita. Lanka on fingering vahvuista ja valmistajan mukaan se toimisi myös sukkalankana. Minunkin piti alunperin neuloa langasta sukat, mutta se oli niin ihanan pehmeää, etten raaskinut. Lankaa on tosin vielä paljon jäljellä, joten voi olla, että neulon lopusta sukat ihan vain mielenkiinnosta, että voiko tekokuiduton sukkalanka oikeasti kestää sukkakäyttöä. Tätä lankaa voin kyllä ainakin pipoon suositella lämpimästi. Se on hirmu sileää, ja tosiaan todella pehmeää, joten en usko sen kutittavan kuin kaikkein herkimpiä. 

Pipo aloitettiin tavallisuudesta poiketen ylhäältä, mikä oli ihan hauska tapa neuloa pipo. Kokoa oli mielestäni helpompi säätää tällä tavalla. Neuloinkin tähän pipoon muutaman ylimääräisen pitsikerroksen, sillä siitä uhkasi tulla muuten liian lyhyt. Ohjeessa nimittäin käytettiin hieman paksumpaa lankaa, joten kerrostiheyteni ei varmasti täsmännyt.

Ohje oli hirmu kiva, juuri sellainen luotto-ohje jota voi neuloa useamman kerran. Seuraavaksi taidan testata pipoa Tukuwoolista, ohjeessa käytetty lankakin kun on enemmän sellainen rouhea villa. 


Malli: Magnolia hat - Camilla Vad
Puikot: 4 mm





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!