26. huhtikuuta 2016

Aurinkoa odotellessa.

Kun näin tämän mallin ravelryssa, tiesin heti, että haluan neuloa sen. Langatkin oli valmiina, mieheltä joululahjaksi saadut Louhittaren Luolan Ilmattaret. Vähän kolmatta vyyhtiä tähän kului, vaikka oletin kahden riittävän. Alareuna on siis tummempi, kun kolmas vyyhti oli eri värjäyserää. Eipä tuo mitään haittaa.

Ensimmäistä kertaa neuloin Ilmattarella. Hirmu kivaa lankaa (tämäkin). Väri on ihana, juuri tuollainen auringonkeltainen. Blendikin (silkki 50 %, villa 50 %) sopii hyvin tällaiseen kevät/kesä huiviin. Ohje oli helppo ja hauskan erilainen. Sopiva sekoitus aivotonta neulottavaa ja jänniä pitsiosioita. Suosittelen! Lopputulos oli yllättävän iso, mutta pysyypähän ainakin kaula lämpimänä.  


Malli: Waiting for Rain -Sylvia Bo Bilvia
Lanka: Louhittaren Luola - Ilmatar (keltamulta)
Puikot: 4 mm?


Olen vasta päässyt maksullisten ohjeiden makuun ja se onkin aika loputon suo...



Huono kuva, mutta ainut jossa näkyy koko huivi. Saatte vähän ideaa koosta. Tästä tuli aika kapea kun en pingottanut kovin voimalla. Pitäisi hankkia joku pingotusalusta niin saisi nämä huivit pingotettua kunnolla. 


Kaulassa tämä on just sopivan muhku! 

17. huhtikuuta 2016

Klassikko

Näin muistaakseni viime viikolla Hupsistarallaan Terhin vauvalleen neuloman huivin, joka oli hirmu söpö. Olen aina ajatellut, että vauvan huivi on epäkäytännöllinen. Kuka lie mulle niin sanonut, kun ei se siltä tuntunut ainakaan ekojen testausten perusteella. Juju on ehkä siinä, että huivi ei ole liian leveä, eikä liian muhku, niin ettei se peitä vauvan koko päätä. Ja että vauva on jo vähän isompi. Kiitos vaan Terhille inspiraatiosta!

Silloin kun inspiraatio iskee, lopputulos syntyy niistä materiaaleista mitä kotona sattuu olemaan. Tällä kertaa se oli kahta eriväristä harmaata ja keltaista. 


Malli : Baktus
Lanka: Drops Baby Merino sekä tupsuihin Tukuwoolia 
Puikot: Ekat mitkä käteen sattu, ehkä kolmoset



"Kamera pois, mä haluan ulos!"


"Tää kuvaus ei nyt oikein innosta..."


"Venyttelen mielummin. Näättepä noi tupsut." 


"Nytkö riitti?"

12. huhtikuuta 2016

Raitaa ja taskut

Ihastelin jo kauan sitten eilen tein - Hannen taskumekkoa. Rakastan taskuja, niin olihan tällainenkin saatava. Aika erilainen tästä minun versiostani kyllä loppujen lopuksi tuli, mutta ihana kuitenkin. Sellainen rento mekko, jonka voi vetäistä päälle aina kun vaatekriisi iskee. 

Olipa muuten mukava ommella Noshin kankaista! Tuntuvat olevan aika laadukkaita. Vielä on ainakin ihan uuden näköinen, saa nähdä miten kestää käytössä. Uskon, että erinomaisesti. Tämä kangas on siis Noshin raitakangasta, jota tilasin jo syksyllä voittamallani lahjakortilla. 



Helma on kyllä ihan suora vaikka tässä kuvassa vähän levenevältä näyttääkin. 

Kaava mekkoon on itse soveltamani. Yksinkertaisuudessaan tekoprosessi meni niin, että asettelin yhden paitani kankaan päälle ja pidensin helmaa mekkomittaiseksi. Paidassa on tiukka helma, mutta leveä yläosa. Hihat ovat vain suorakulmion muotoiset palat. Kuvista hahmottaa kyllä miten tämä menee. 



Taskut tein niin, että leikkasin etukappaleen helman vain sopivasta kohdasta poikki ja ompelin taskut kiinni etukappaleeseen, aivan samalla lailla kuin tekisi sivusaumataskut. Taskupussien sivusaumat jäivät auki ja ompelin ne kiinni samalla kuin sivusaumatkin. Hyvin siistit taskut tuli. 


Tämä oli kyllä kivoin ompeluprojekti pitkään aikaan! Sain itselleni hyvän mekon ja mitään isompia mokia ei sattunut. (Mitä nyt leikkasin takakappaleen helman ensin poikki, kun en hoksannut tarkistaa onko siinä nyt se suurempi kaula-aukko vai ei. Muuten kappaleet kun olivat samanlaisia. Onpa nyt sitten samanlainen kaula-aukko edessä ja takana, ei se niin tarkkaa ole.) 

4. huhtikuuta 2016

Silkkiä puikoilla

Pitkästä aikaa pääsin neulomaan Jaipurin silkkilankaa, kun anoppi kaipaili hopeanväristä juhlahuivia itselleen. Tätä lankaa on ihana neuloa! Ohjeeksi valikoitui jo minua pitkään huudellut Boo Knitsin Out of Darkness. Ennen ohjeen ostoa vähän jännitin, että onko tämä minulle liian vaikea neuloa, kun lopputulos on niin kaunis. Mutta mitä vielä! Ei tässä ollut mitään erikoista. Ohjekin oli hyvin selkeä. Kaikin puolin hyvä ostos, neulontakokemus ja lopputulos.

Loppujen lopuksi tämä ei tosin päätynyt anopille, joka kaipaili hartiahuivia. Tästä ei nimittäin tullut hartiahuivia vaan jättipitkä, kapeahko huivi. Tämä jäi sitten minulle itselleni ja anoppi sai samasta langasta aiemmin neulomani Titaniumin.




Malli: Boo Knits - Out of Darkness
Lanka: Jaipur Silk Fino
Puikot: Ohjeen mukaiset 


Pingotuksen taidan tosin tehdä joskus uudelleen, kiireen vuoksi se ei ole ihan täysin onnistunut.