29. kesäkuuta 2015

Vauvan ensimmäinen juhla-asu

Eilen vietimme vauvamme ensimmäistä juhlaa, ristiäisiä. Juhlien järkkäämisessä oli pieniä haasteita, kun äitini ja pikkusisarukseni olivat mahataudissa vielä juhlaviikolla, ja itse sain keskiviikkona vielä antibioottikuurin. Mutta juhlat järkättiin ja loppujen lopuksi kaikki meni hyvin.

Vauvan juhla-asun olin ommellut jo muistaakseni helmikuussa. Ystäväni ompeli omalle vauvalleen kastemekon ja samassa kangastilauksessa tuli minullekin kankaat mekkoa varten. Kangas on ihanan läpikuultavaa pellavaa, todella edullistakin se oli. Mekolle tuli hintaa muistaakseni muutaman kympin verran. Ainoat huonot puolet tuossa kankaassa ovat sen helppo purkautuvaisuus sekä nopea rypistyminen. Onneksi se ei ole niin tarkkaa. Pitsit kädenteille tilasin samasta verkkokaupasta (jonka nimeä en tietenkään muista) ja helman pitsi löytyi Pikkulinnasta, Jyväskylästä. 


Kaava mekkoon on ystäväni miehen suvun kymmeniä vuosia vanhasta kastemekosta jäljennetty. Mekko on kietaisumallia, joten se sopii aika monenkokoiselle vauvalle, kuten myös tuolle meidän reilu viisikiloiselle pojallemme. Ihan ei istuvuus ollut täydellinen, mutta tuskinpa sitä muut huomasivat. 


Olisihan tämän mekon voinut silittääkin ennen kuvausta. Tai päätellä langanpäät... 

Tämä kastemekko oli kaikin puolin ihana projekti. Helppo ja nopea ommella ja lopputuloskin oli kaunis. Pitsit olisin vielä halunnut virkata itse, mutta nopealla googlettamisella en löytänyt sopivaa mallia. Jossain vaiheessa muistin senkin, etten oikeastaan osaa virkata. 



22. kesäkuuta 2015

Virran varrella

Tämä huivi on aloitettu, kun raskauteni oli kestänyt 6 päivää yli lasketun ajan. Toivoin/olin varma, että vauva syntyisi ennen kuin huivi olisi valmis. Näköjään niinä raskauden viimisinä päivinä ei ollut paljoa tekemistä, sillä huivi valmistui kolme päivää myöhemmin. Eikä vauvasta ollut tietoakaan... Pingotettuakin sen sain, vaikka lattialla kykkiminen ison mahan kanssa ei huippukivaa ollutkaan.

Malli on taas Heidi Alanderin, näköjään mulla on projektina neuloa kaikki hänen suunnittelemansa mallit läpi. Olen selaillut Ravelrya tuntikausia löytääkseni muitakin hienoja huivimalleja. Onhan niitä siellä vaikka kuinka, mutta silti sitä ihan täydellistä ei ole vielä tullut vastaan. 


Lanka: Holst Garn Coast
Puikot: 4 mm

Juhannusta vietimme Pohjanmaalla mieheni lapsuudenkodissa. Siellä joen rannalla sain viimeinkin otettua kuvat tästä huivista. Veden äärelle tämä huivi sopiikin värityksensä puolesta hyvin, vaikka alunperin ajattelin kuvata sen niityllä nimensä mukaisesti. 



Lanka oli uusi tuttavuus. Neuletuntuma ei ollut paras mahdollinen, mutta neulepinnasta tuli kaunis ja ihanan pehmeä. Coastista valmistuu varmasti useampikin huivi, seuraavaan on jo langat ostettuna, malli vain on vielä etsinnässä. Täydellinen lanka kesähuiviin! 


Halusin huiviin hieman ohuemman reunapitsin. Tämä onnistui helposti, sillä ensimmäistä kaaviota voi toistaa juuri haluamansa määrän. Loppujen lopuksi pitsi oli niin kaunista, että jos tämän neulon uudestaan, teen kyllä toistoja enemmän. Tässä huivissa niitä on vain kaksi. 



14. kesäkuuta 2015

Saaristolapaset

Nämä lapaset ovat yksi niistä neuletöistä, joihin olen ollut kaikkein tyytyväisin. Mitään ihmeellistähän niissä ei sinänsä ole, mutta pidin niistä paljon. Pidin, sillä valitettavasti ne ovat hukkuneet johonkin.

Inspiraatio ja ohje näihin lapasiin tuli TiiQ:n Hovineito sukista. Mallineule istuu mielestäni yhtä hyvin lapasiin, kuin sukkiinkin. Joskus pitäisi neuloa ne sukatkin, sen verran kaunis tämä malli on.


Malli: Muunnelma hovineito - sukista - TiiQ
Lanka: Drops Nepal 
Puikot: 2.5 mm

Puikkovalinta ei ihan yksiin mennyt tuon paksun langan kanssa, mutta eihän se niin tarkkaa aina ole. Nämä nimittäin valmistuivat jo viime elokuun Ahvenanmaa reissulla, jossa ei ollut mukana suurempia puikkoja. Ehkäpä ensi talveksi voisin tehdä uuden parin hukkuneen tilalle, tällä kertaa jollain järkevämmällä puikkokoolla. Tulipahan tosin ainakin tuulenpitävät noin pienillä puikoilla....

Välillä jotain itsellekin...

Jokunen viikko on vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Vauva syntyi viimeinkin, kun synnytys käynnistettiin viikolla 42+0. Taisi tuumata, että nyt on jo viivytelty tarpeeksi ja syntyikin sitten nopeasti, vajaassa 6 tunnissa. Aika onkin sen jälkeen kulunut uuden tilanteen ihmettelyn lisäksi lähinnä sairaalassa. Ensin synnytyksen jälkeen 5 päivää osastolla vauvan antibioottikuurin takia, sitten uudella reissulla oman munuaistulehdukseni takia. Nyt alkaa jo kotipäivien määrä olla vauvan elämässä suurempi kuin sairaalapäivien, joten eiköhän tämä tästä. 

Tämä vuosi on mennyt aika tiiviisti vauvalle neuloessa. Jossain vaiheessa tuntui, että itsellekin voisi jotain tehdä. Otin siis puikoille syksyn Tampereen kässämessuilta arvonnassa voitetun Tukuwoolin vihertävän vyyhdin. Lanka oli huippua neulottavaa, todella tasalaatuista ja helppoa neuloa. Tämän voitetun vyyhdin jälkeen onkin Titityystä kotiutunut useampikin vyyhti tätä samaista lankaa. Jospa seuraavaksi saisi aikaiseksi kokeilla kirjoneuletta näistä langoista, siihen nämä olisivat aivan täydellisiä! 

Malliksi valikoitui jo pitkään jonossa ollut Eilen tein - blogin ruista ranteeseen - kämmekkäät. Mietin etukäteen, että missä tilanteessa kämmekkäitä käytetään? Jos on lämmin, en käytä hanskoja, jos taas on kylmä, niin kai sormetkin tarvitsevat lämmikettä. Loppujen lopuksi nämä olivat oikein käyttökelpoiset alkukevään aurinkoisina mutta silti viileinä päivinä. 


Malli: ruista ranteeseen / Eilen tein
Lanka: Tukuwool fingering 
Puikot: 3 ja 3.5 mm 

Parasta tässä mallissa oli noi napit. Niin söpöt. 

Laitetaanpa samalla kuva joskus kauan sitten valmistuneesta piposta, kun sekin näytti päätyneen muutamaan kuvaan tänä keväänä. 


Malli: Raituli / Soppaa ja silmukoita
Lanka: Drops Alpaca
Puikot: 3 mm 


Kiva ohje peruspipolle, joka itseasiassa taisi olla ensimmäinen koskaan neulomani. Tästä tuli tosin omaan pääähäni hieman löysä, ensi kerralla pitää kokeilla pienempää puikkokokoa.