22. kesäkuuta 2015

Virran varrella

Tämä huivi on aloitettu, kun raskauteni oli kestänyt 6 päivää yli lasketun ajan. Toivoin/olin varma, että vauva syntyisi ennen kuin huivi olisi valmis. Näköjään niinä raskauden viimisinä päivinä ei ollut paljoa tekemistä, sillä huivi valmistui kolme päivää myöhemmin. Eikä vauvasta ollut tietoakaan... Pingotettuakin sen sain, vaikka lattialla kykkiminen ison mahan kanssa ei huippukivaa ollutkaan.

Malli on taas Heidi Alanderin, näköjään mulla on projektina neuloa kaikki hänen suunnittelemansa mallit läpi. Olen selaillut Ravelrya tuntikausia löytääkseni muitakin hienoja huivimalleja. Onhan niitä siellä vaikka kuinka, mutta silti sitä ihan täydellistä ei ole vielä tullut vastaan. 


Lanka: Holst Garn Coast
Puikot: 4 mm

Juhannusta vietimme Pohjanmaalla mieheni lapsuudenkodissa. Siellä joen rannalla sain viimeinkin otettua kuvat tästä huivista. Veden äärelle tämä huivi sopiikin värityksensä puolesta hyvin, vaikka alunperin ajattelin kuvata sen niityllä nimensä mukaisesti. Lanka oli uusi tuttavuus. Neuletuntuma ei ollut paras mahdollinen, mutta neulepinnasta tuli kaunis ja ihanan pehmeä. Coastista valmistuu varmasti useampikin huivi, seuraavaan on jo langat ostettuna, malli vain on vielä etsinnässä. Täydellinen lanka kesähuiviin! 


Halusin huiviin hieman ohuemman reunapitsin. Tämä onnistui helposti, sillä ensimmäistä kaaviota voi toistaa juuri haluamansa määrän. Loppujen lopuksi pitsi oli niin kaunista, että jos tämän neulon uudestaan, teen kyllä toistoja enemmän. Tässä huivissa niitä on vain kaksi. 4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!