29. kesäkuuta 2015

Vauvan ensimmäinen juhla-asu

Eilen vietimme vauvamme ensimmäistä juhlaa, ristiäisiä. Juhlien järkkäämisessä oli pieniä haasteita, kun äitini ja pikkusisarukseni olivat mahataudissa vielä juhlaviikolla, ja itse sain keskiviikkona vielä antibioottikuurin. Mutta juhlat järkättiin ja loppujen lopuksi kaikki meni hyvin.

Vauvan juhla-asun olin ommellut jo muistaakseni helmikuussa. Ystäväni ompeli omalle vauvalleen kastemekon ja samassa kangastilauksessa tuli minullekin kankaat mekkoa varten. Kangas on ihanan läpikuultavaa pellavaa, todella edullistakin se oli. Mekolle tuli hintaa muistaakseni muutaman kympin verran. Ainoat huonot puolet tuossa kankaassa ovat sen helppo purkautuvaisuus sekä nopea rypistyminen. Onneksi se ei ole niin tarkkaa. Pitsit kädenteille tilasin samasta verkkokaupasta (jonka nimeä en tietenkään muista) ja helman pitsi löytyi Pikkulinnasta, Jyväskylästä. 


Kaava mekkoon on ystäväni miehen suvun kymmeniä vuosia vanhasta kastemekosta jäljennetty. Mekko on kietaisumallia, joten se sopii aika monenkokoiselle vauvalle, kuten myös tuolle meidän reilu viisikiloiselle pojallemme. Ihan ei istuvuus ollut täydellinen, mutta tuskinpa sitä muut huomasivat. 


Olisihan tämän mekon voinut silittääkin ennen kuvausta. Tai päätellä langanpäät... 

Tämä kastemekko oli kaikin puolin ihana projekti. Helppo ja nopea ommella ja lopputuloskin oli kaunis. Pitsit olisin vielä halunnut virkata itse, mutta nopealla googlettamisella en löytänyt sopivaa mallia. Jossain vaiheessa muistin senkin, etten oikeastaan osaa virkata. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!